Memòria anual i balanç d'activitats de Banc Farmacèutic

Aquests dos darrers anys passaran a la història com els anys de la pandèmia. Sense ser del tot exacte, perquè va irrompre al 2019, i encara està per veure que abans del 2022 s’aconsegueixi aturar la seva expansió en els països desenvolupats. I no cal dir que fer previsions en els països en vies de desenvolupament és una tasca quasi impossible.

Sigui com sigui, el que sí és ben cert és que aquests anys han suposat un repte per a Banc Farmacèutic, i pensem que l’estem superant amb escreix. El decret de confinament, el març de 2020, ens va sorprendre dos dies abans de la data d’inici de la fira d’Infarma, en la qual s’havia de fer la presentació pública de l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica, amb la presència confirmada de l’aleshores Sr. Ministre de Sanitat. Si bé ens va emplaçar per a la tardor, tampoc no es va poder fer a causa del canvi de titular de la cartera ministerial. I seguim pendents de poder concretar una nova data.

Van sorgir nous projectes arran de la situació extraordinària, però ha estat un temps clau sobre tot en la relació amb altres entitats socials, ONGs, iniciatives solidàries, administracions, laboratoris farmacèutics, indústries, hospitals, particulars, distribuïdors, empreses i fundacions.

L’acció per atendre necessitats bàsiques, gràcies a l’ajuda inestimable dels taxis solidaris de Barcelona que ens van ajudar en la distribució de material, ens va servir per assentar les bases de la Campanya Sanitària d’Emergència.

I enguany hem pogut desplegar el Fons Social de l’Equitat Menstrual, a més de fer front a l’increment del 30% en sol·licituds d’ajudes per pagar medicació a persones necessitades, conseqüència de la crisi social que arrossega la pandèmia.

Tot aquest temps està servint, també, per a que nombroses oficines de farmàcia hagin demanat inscriure’s com a col·laboradores en el Fons Social de Medicaments. I valorem molt positivament que hagi estat l’any que hem rebut la notícia de poder iniciar en noves províncies, com són Tarragona, Girona i Terol.

Un temps en el que no hem estalviat en formació, tant en la rebuda com en la impartida; ni en comunicació externa, amb una extensa presència en mitjans generalistes i especialitzats. I en el que s’estan posant les bases de la nostra expansió internacional, amb contínues gestions per a poder iniciar la nostra activitat a Perú, a El Salvador, a Colòmbia i a Mèxic.

De tot això ens hem fet ressò a la Memòria anual d’activitat de l’any 2020 que posem al vostre abast clicant en aquest enllaç , i on podreu veure la dimensió de la nostra activitat. És una presentació que recull el més essencial i destacat, però el que no pot recollir és tota la passió, l’entusiasme i la il·lusió per seguir lluitant per fer assequibles els medicaments a totes aquelles persones que se’n veuen privades d’aquest bé bàsic per a la promoció de la seva salut i la seva inclusió social.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pobresa Farmacèutica Zero.

Des del 2007 estem treballant per donar visibilitat a la pobresa farmacèutica a Espanya i intentem pal·liar-la amb diferents programes, ens ajudes?