Coneixent a… Ruth Escutia, Administració

Conèixer als membres de Banc Farmacèutic és també conèixer el tarannà i el talent que mobilitza la nostra activitat, i la nostra manera d’acostar-nos als beneficiaris als quals atenem. En aquesta ocasió, us presentem a Ruth, que porta les regnes de les tasques administratives, encara que es fa difícil encasellar-la en un rol: és polifacètica, tot-terreny, multi-*tasking, i un remolí d’acció i d’emocions. És la primera veu que escoltes quan truques per telèfon, i la primera receptora dels moltíssims mails que escriuen sol·licitant informació. Addicta a l’ordre, agita la bandera de l’eficiència, optimizadora de recursos i activista de la cultura popular. Que gaudiu del seu testimoniatge, així com nosaltres gaudim de la seva companyia!

Nom:Ruth Escutia Desimboltura

Edat: 54

Professió / estudis:Tècnica Superior en Relacions Públiques. Tècnica Superior en Decoració Efímera

Anys que portes col·laborant amb Banc Farmacèutic:2 anys

Com vas arribar a BF? Per què vas decidir començar a col·laborar?

A través d’una amiga comuna amb un dels membres de la Junta, cofundadora de BF. No sóc de prendre decisions molt meditades. L’oportunitat va arribar i la vaig aprofitar. Després vaig ser conscient de la seva labor de servei i, sobretot, del retorn emocional que comporta.

Quina labor realitzes en BF?

Doncs una mica de tot. Oficialment, la meva labor és administrativa, però en una entitat d’estructura petita com la nostra, cal adaptar-se a les necessitats que van sorgint, així que intento donar suport al que es va necessitant: administració, comptabilitat, subvencions, atenció a farmàcies, suport en els projectes, resposta i atenció a mails i anomenades… Això sí, hi ha una labor que duc a terme en exclusiva: xerrar més que ningú i alterar la pau dels meus companys.

Què és el que més t’agrada de la labor que realitzes en BF?

Que, encara que no arribi a tothom, serveix per a alguna cosa. Aquí no venem l’últim modelito de roba, ni promocionem trasplantaments de pèl, per dir alguna cosa: aquí treballem per millorar la salut de les persones i, amb això la seva vida familiar, social i laboral.

Com descriuries la teva experiència en BF

Addictiva. Una vegada es comença, no es pot parar. Hi ha tanta necessitat, tantes persones que necessiten ajuda, que la consciència i el cor et demanen un pas més, i després un altre, i un altre…

Tu tens tracte directe i habitual amb les farmàcia, quin valor creus que aporta BF a la seva labor social i professional?

Sí, gairebé sóc el primer filtre en el tracte amb les farmàcies.

Hi ha molts farmacèutics que tenen una gran sensibilitat social perquè cada dia atenen un munt de persones diferents i empatitzen amb les necessitats i les històries personals que els arriben. Els farmacèutics voldrien donar resposta a les situacions que els plantegen, i molts decideixen fer-ho a nivell particular, però és evident que individualment no poden atendre a tothom, així que BF suposa un recurs directe que ajuda als que una farmàcia no pot ajudar.

I per a aquells farmacèutics que veuen la farmàcia només com un negoci, BF és la consciència que els recorda que hi ha qui necessita ajuda i que cal donar-la amb dignitat.

Per a conèixer-te una mica més a fons, quines són les teves principals aficions?

Corrent per córrer, no em trobaràs, però busca’m cantant, ballant, en el teatre, xerrant per xerrar, mirant la mar o llegint.

Què t’agradaria aprendre?

De tot. Tengo la suerte, o la desgracia, de ser inquieta y curiosa, y soy capaz de interesarme por las cosas más variopintas. De fet, em resulta més fàcil dir què és sobre els quals no tinc gens d’interès a aprendre: les xarxes socials i els esports masculinizados que mouen milions.

Si poguessis triar un súper-poder, quin seria?

El del riure i la felicitat. Voldria poder donar felicitat als quals mai la tindran. I no em refereixo a donar mitjans materials, retornar la salut o viure molts anys. Em refereixo a regalar un somriure malgrat les circumstàncies.

Què és el més eixelebrat que has fet?

Decidir lluitar per viure, tot i que saps que la vida no serà fàcil. De fet, la meva vida cada dia és una bogeria.

Quin és l’últim llibre que has llegit?

Rosa de cendra, de Pilar Rahola. M’agrada la novel·la històrica.

Algun somni que tinguis per complir?

Un personal, familiar, que desgraciadament es quedarà en somni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pobresa Farmacèutica Zero.

Des del 2007 estem treballant per donar visibilitat a la pobresa farmacèutica a Espanya i intentem pal·liar-la amb diferents programes, ens ajudes?