En Banc Farmacèutic tenim un gran nombre de voluntaris puntuals que ens donen suport en accions concretes, però també un reduït nombre de voluntaris continus, sense els quals la nostra entitat no podria funcionar. A aquest grup es va incorporar fa ja uns mesos Marisa. Una Doctora en Farmàcia amb més de 20 anys d’experiència en I+D en el sector farmacèutic, que ens està aportant molt coneixement a l’entitat, a més, també ens ajuda en tasques administratives, si és necessari: “Benvinguda Marisa i gràcies per venir”. Us convidem a conèixer-la…

Nom: Marisa González Merino

Edat: 54 años

Professió/Estudis: Soy Doctora en Farmacia y he trabajado en la industria farmacéutica en I+D durante casi 20 años.

Quants anys portes col·laborant amb Banc Farmacèutic?: No molt, però ja porto camí dels 9 mesos.

Com vas arribar a BF? Per què vas decidir començar a col·laborar?

Vaig conèixer l’ONG a través d’un grup de whastapp de farmacèutics companys de la Facultat. Portava temps pensant en ajudar en alguna entitat social, perquè per circumstàncies personals disposo ara de més temps. En sentir parlar de BF em va cridar l’atenció l’existència de “pobresa farmacèutica” i em va semblar molt interessant conèixer què feien per a veure si podia col·laborar amb ells aportant la meva experiència.

Quina tasca fas a BF?

Col·laboro en l’Observatori de Pobresa Farmacèutica (OPF) que dins del BF, és un punt de trobada científica i multidisciplinària multidisciplinària l’objectiu de la qual és dimensionar i visibilitzar la problemàtica de la pobresa farmacèutica en tots els seus vessants a la societat. Ajudo a més a altres tasques ja siguin administratives, d’auditories depenent de les necessitats de l’equip de BF.

Què és el que més t’agrada de la tasca que fas a BF?

El que més em satisfà és la sensació d’aportar no sols el meu temps sinó també el meu interès per la salut i els meus coneixements farmacològics. M’agrada l’esperit de les persones que treballen en BF. Són persones molt implicades i motivades en la cerca de recursos: econòmics, científics, socials… per a aconseguir el seu objectiu, que al final es pot concretar a fer la vida més fàcil a aquelles persones que pateixen aquesta realitat, la pobresa farmacèutica.

Si poguessis triar un súper-poder. Que súper-poder tindries?

Que totes les persones visquéssim sent la millor versió de nosaltres mateixos.

Si poguessis anar a sopar amb un personatge històric, amb qui aniries?

Amb la Reina Isabel II d’Anglaterra. La seva vida i personalitat m’intriga, una conversa amb ella podria ser molt interessant. Ha viscut molts esdeveniments de la nostra història recent i conegut a moltes personalitats: Winston Churchill, Nelson Mandela, Els Beatles…

Si poguessis aprendre a fer una cosa nova, què triaries?

M’encantaria cantar ,tenir una bona veu.

Quin és l’últim llibre que t’has llegit?

“Practicando el poder del Ahora” de Eckhart Tolle

Quina música t’agrada escoltar?

La música pop espanyola dels 80, “L’últim de la Fila”, “Ràdio Futura”… la que més he ballat

Què és el més esbojarrat que has fet?

Passar per sota de les cataractes de Iguazú en una llanxa (anava sola en aquest viatge). Em sembla ara eixelebrat ara però no en aquell moment…

Algun somni que tinguis per complir?

Trobar el quid de les malalties autoimmunes. Gairebé una de cada cinc persones pateix algun tipus de malaltia autoimmune i no obstant això no existeix cura per a aquestes malalties. Per exemple, l’esclerosi múltiple. Per a qui no la conegui, és una malaltia neurodegenerativa que afecta al sistema nerviós central. Afecta a persones joves d’entre 20 i 40 anys, és molt variable i heterogènia i pot arribar a ser molt limitant. M’agradaria que es trobés la cura per aquestes malalties i somiant encara més la prevenció.