Treballant sense descans contra la pobresa farmacèutica: novetats i projectes

Els darrers mesos estan deixant empremta profunda a Banc Farmacèutic. L’activitat dels projectes, l’expansió a nous territoris, la col·laboració amb altres entitats… estan marcant el nostre dia a dia.

El projecte del Fons Social de l’Equitat Menstrual ha iniciat la fase de formació per a joves en Instituts d’Educació Secundària per conscienciar sobre els problemes que la menstruació causa en les adolescents amb escassos recursos econòmics, o amb diferències culturals que dificulten la seva participació quotidiana en la vida escolar. Precisament per donar a conèixer la pobresa menstrual i la falta d’equitat en aquest tema, Jordi Bosch, Director de Relacions Institucionals, va comparèixer el dia 7 de març a la Comissió d’Igualtat del Parlament de Catalunya, on va a donar a conèixer aquesta realitat davant dels representants de tots els grups parlamentaris.

El Fons Social de Medicaments està posant les bases per a la seva implementació a la província de Terol. La col·laboració de les Administracions Públiques autonòmiques i locals, juntament amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Terol va permetre que aquest projecte sigui ja una realitat al sud de la Comunitat d’Aragó. Tanmateix, és imminent l’inici de l’activitat al municipi de Badia del Vallès, en l’entorn metropolità de Barcelona, i durant 2022 iniciarà també a Canovelles, localitat llindant amb Granollers, on està en marxa des de 2018. I estem donant els primers passos per estendre el projecte a altres municipis de la Comunitat de Madrid, on va començar a 2019.

Hem desenvolupat la Campanya Solidària, amb un enviament de 12.000 pòsters a oficines de farmàcia de tota Espanya, per sensibilitzar sobre la pobresa farmacèutica i fer una captació de fons amb mitjans digitals.

L’impacte mediàtic i la presència en Mitjans mereix també una menció important. Cada vegada és mes freqüent la sol·licitud de presència en mitjans impresos i audiovisuals per donar a conèixer la nostra activitat.

La col·laboració amb la indústria farmacèutica es consolida, gràcies a nous acords amb els que Laboratoris aporten ajuda econòmica o en producte de para-farmàcia i OTC per a la seva distribució final a població vulnerable. Això està essent possible també gràcies a entitats socials amb les que estem refermant la relació, i que afavoreix un treball en xarxa en el Tercer sector.

I, convé també dir-ho, tot allò que comporta la quotidianitat de les tasques pròpies de gestió, administració, acompanyament a farmàcies i a treballadores socials sanitàries, coordinació de voluntaris, subvencions, etc., que implica a tots els membres de l’Equip, amb una visió de futur que demana una constant adaptació a les noves realitats, i una aposta clara per la innovació, i la millora continuada.

Els reptes són nombrosos, la motivació enorme, i esperem que la nostra capacitat de resposta aconsegueixi ampliar el nostre camp d’acció, amb l’esguard sempre posat en aquells que pateixen la pobresa farmacèutica i les seves conseqüències.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pobresa Farmacèutica Zero.

Des del 2007 estem treballant per donar visibilitat a la pobresa farmacèutica a Espanya i intentem pal·liar-la amb diferents programes, ens ajudes?