Teva es suma a la lluita contra la pobresa farmacèutica a Espanya

La companyia farmacèutica Teva començarà una col·laboració amb l’Associació Banc Farmacèutic cobrint el copagament farmacèutic de pacients vulnerables que, per diferents motius socioeconòmics, no puguin costejar-se les despeses del tractament. Aquest acord ajudarà a millorar l’accés als medicaments i a pal·liar la pobresa farmacèutica a Espanya que afecta 1,5 milions de persones a Espanya.

La pobresa farmacèutica és la incapacitat d’assumir el cost d’un tractament (medicaments o productes sanitaris) prescrit. Segons estimacions del propi Banc Farmacèutic, aquesta pobresa farmacèutica afecta a prop d’un 3% de la població a Espanya, al voltant de 1,5 milions de persones que no poden fer front al pagament dels medicaments i productes sanitaris que necessiten.

Algunes de les conseqüències de la pobresa farmacèutica són la falta d’adherència als tractaments, l’agreujament de la malaltia pels tractaments incomplets, un major nombre d’ingressos hospitalaris i un sobrecost sanitari per a l’Administració pública.

A més de col·laborar amb l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica, TEVA contribuirà també al Fons Social de Medicaments per a cobrir el copagament farmacèutic de pacients vulnerables que no poden accedir a la seva medicació per falta de recursos econòmics. El perfil d’aquests pacients en pobresa farmacèutica és majoritàriament homes i dones desocupades, però també és cert que existeix un percentatge de pacients, gairebé un 10%, amb ocupació que afronten grans dificultats per a cobrir les seves necessitats de medicaments.

Amb aquesta mesura es millorarà l’accés als medicaments per als pacients, tal com assenyala el director general de TEVA a Espanya i Portugal, Juan Carlos Conde: “En economies i societats avançades com la nostra, també existeix el problema invisible de la pobresa farmacèutica i d’accés als medicaments en alguns segments socials de la nostra població. M’alegra molt que des de Teva puguem ajudar a Espanya a reduir aquest problema, en línia amb alguna cosa que fem eficaçment cada dia, millorar l’accés als medicaments”.

Per part seva, Rafael Borràs, director de corporate affairs de TEVA, ha apuntat la gran labor que fa Banc Farmacèutic: “Ajudar als perfils més vulnerables de la nostra societat a accedir als medicaments que necessiten ha de ser una prioritat social. Ningú hauria de trobar-se davant el dilema d’haver de triar entre medicar-se o menjar”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pobresa Farmacèutica Zero.

Des del 2007 estem treballant per donar visibilitat a la pobresa farmacèutica a Espanya i intentem pal·liar-la amb diferents programes, ens ajudes?