La pobresa farmacèutica creix un 30% respecte a 2020

Durant el primer trimestre de 2021, Banc Farmacèutic ha detectat un increment del 30% de la pobresa farmacèutica respecte al mateix trimestre de 2020. L’increment s’ha verificat a través de l’atenció prestada als beneficiaris dels nostres programes, i també hem detectat un increment en la despesa de medicaments que fan els pacients en les seves dispensacions en farmàcia.

L’última xifra oficial feta pública pelBaròmetre Sanitari del CIS 2019, mostrava que el 2,6% de la població espanyola havia deixat d’adquirir medicació receptada per la Sanitat Pública per motius econòmics. L’emergència sanitària generada per la COVID-19 està implicant una correlativa emergència social, evidenciada des de múltiples sectors de la societat. Aquesta emergència social es tradueix, entre altres, concretament en una seriosa dificultat per a accedir als productes necessaris per al dia a dia de qualsevol ciutadà, com són les màscares, el gel hidroalcohòlic, i altres productes higiènics associats. Aquests béns s’han superposat als medicaments, en molts casos,en detriment de l’adherència a la medicació prescrita. Per tot això, i a l’espera de noves xifres oficials, Banc Farmacèutic estima una pobresa farmacèutica real que està entorn al 3,4% de mitjanade la població espanyola, variant aquesta xifra segons les Comunitats Autònomes.

La notícia ha rebut un fort suport mediàtic, i des de Banc Farmacèutic hem atès nombrosos Mitjans de comunicació que han volgut reportar sobre les dades. Aprofitem aquesta plataforma per a compartir-vos el ressò que hem tingut. És comprensible que cada Mitjà ha enfocat el problema des de diferents perspectives, però la visibilitat pública de la pobresa farmacèutica és un pas necessari que cal donar per a continuar lluitant per erradicar-la. Podeu accedir a cada notícia clicant sobre el text al costat de

Presència en Mitjans de comunicació(heu de clicar sobre el text ressaltat)

05/04/2021 – TV3, Telenotícies vespre (minuto 12’)

08/04/2021 – Ràdio Estel, A Primera Hora (minuto 35’40’’ hasta 51’36’’)

16/04/2021 – RTVE, La 2 (conexión autonómica), Cafè d’Idees (minuto 7’ a 12’)

25/04/2021 – NIUS Diario

26/04/2021 – Diario Público (en castellano) / Diari Públic (en català)

26/04/2021 – Aragón TV, Programa Objetivo (minuto 20’30’’)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pobresa Farmacèutica Zero.

Des del 2007 estem treballant per donar visibilitat a la pobresa farmacèutica a Espanya i intentem pal·liar-la amb diferents programes, ens ajudes?