Els dies de participació a INFARMA: recuperem la presència en l'Encontre Europeu de Farmàcia

Jara Zotes i Javier Vinzia, en un moment de la presentació La resposta de Banc Farmacèutic a la pobresa farmacèutica a Espanya

Després de dos anys sense celebrar-se el Saló INFARMA, Banc Farmacèutic va acudir a la cita per tornar a donar a conèixer la seva activitat i el seu projecte en el Recinte Ferial Ifema de Madrid, on ha tingut lloc, els passats dies 22 a 24 de març

Han estat tres dies d’atendre als visitants interessats en conèixer la pobresa farmacèutica a Espanya i com, des de la nostra Associació, donem resposta per a vèncer la desigualtat que pateixen 1,2 milions d’espanyols en l’accés als medicaments. 

Comptàrem amb la participació dels membres de l’Equip que estan a Madrid i altres traslladats des de la seu central de Barcelona, per a coordinar l’atenció als visitants que s’interessaren en conèixer-nos i saludar als ja coneguts. Segons Valentín de Grado, farmacèutic i Vicepresident de l’entitat, que ha rebut recentment del COF Madrid el Reconeixement a la Labor Social i Humanitària: “Tornar a estar a INFARMA ens ha permès recuperar el tracte directe amb els farmacèutics presents i seguir donant a conèixer la nostra activitat lluitant contra la pobresa farmacèutica”. 

“Haver recuperat la presencialitat a Infarma és una bona notícia per a tot el sector farmacèutic, i també per a les entitats socials que hi hem participat. La innovació social i la innovació tecnològica són dos trets definitoris del que proposem per a investigar, visibilitzar i atendre aquesta realitat que obliga a tantes persones en vulnerabilitat a haver d’escollir entre menjar o medicar-se”, comenta Javier Vinzia, gerent de Banc Farmacèutic. 

El dia 24, a la sala 2, Javier Vinzia i Jara Zotes (responsable de projectes i secretària tècnica de l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica, OPF), van fer la presentació La resposta de Banc Farmacèutic a la pobresa farmacèutica a Espanya, en el marc del Congrés celebrat en el Saló. Es va donar a conèixer l’abast de la nostra activitat, els projectes en marxa, i les característiques pròpies de l’entitat, que la converteixen en un referent entre les organitzacions socials especialitzades en la pobresa farmacèutica a Espanya. “Fer visible la pobresa farmacèutica i donar a conèixer com lluitem contra ella, en aquest entorn, precissament, és necessari. La resposta que estem donant a Madrid, Aragó i Catalunya, i el rol d’investigació de l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica, evidencien l’eficiència dels nostres projectes, que ens agradaria estendre a altres territoris a Espanya”, segons la pròpia Jara Zotes. 

Dies, en definitiva, de presència en el principal foro farmacèutic del país, i reservant ja les dates per a la propera celebració a Barcelona, els dies 14, 15 i 16 de març de 2023, en el recinte Fira de Barcelona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pobresa Farmacèutica Zero.

Des del 2007 estem treballant per donar visibilitat a la pobresa farmacèutica a Espanya i intentem pal·liar-la amb diferents programes, ens ajudes?