Banc Farmacèutic, OAFI i AECOSAR s'uneixen per treballar en l'erradició de la pobresa farmacèutica en pacients amb artrosi i/o osteoporosi

En la imatge (d’esq. a dreta), Jordi Bosch, Director de Relacions Institucionals de Banc Farmacèutic, i el Dr. Josep Vergés, CEO y Fundador d’OAFI i President d’AECOSAR, en la signatura de l’acord.

La Fundació Internacional de Pacients amb Artrosi (OAFI), l’Associació Espanyola amb l’Osteoporosi (AECOSAR) i el Banc Farmacèutic, juntament amb l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica, van firmar el passat mes de gener un acord amb el qual s’estableix un marc de treball conjunt per a poder aturar la pobresa farmacèutica en pacients amb artrosi i/o osteoporosi. 

OAFI és la primera i única fundació, sense afany de lucre, adreçada de manera exclusiva a persones amb artrosi a nivell mundial. Des de 2016 lidera la lluita contra l’artrosi promovent l’educació, prevenció, tractament i investigació de tot allò que està relacionat amb la salut articular i oferint solucions a les persones que pateixen aquesta malaltia. 

Per una altra banda, AECOSAR és una organització sense afany de lucre que té per missió promoure els drets i deures de les persones afectades per l’osteoporosi i artrosi, i ciutadans espanyols en matèria de salut; col·laborant amb les Administracions nacional, autonòmiques i locals, societats científiques, altres institucions i les organitzacions que defensen els interessos dels pacients. 

L’Associació Banc Farmacèutic és una ONG fundada el 2007 amb l’objectiu d’afavorir la inclusió social de les persones que pateixen desigualtat en l’accés als medicaments per motius econòmics afavorint la seva salut. Fonamenta la seva activitat en investigar i dimensionar la pobresa farmacèutica mitjançant l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica; en visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre aquesta realitat que afecta a més de 2 milions d’espanyols; i en atendre aquelles persones concretes que la pateixen, mitjançant diferents projectes implementats, de moment, a Catalunya, Aragó i Madrid. 

Jordi Bosch, Director de Relacions Institucionals de Banc Farmacèutic i Director de l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica, i el Dr. Josep Vergés, CEO i Fundador d’OAFI, es van reunir per a la signatura d’un acord que recull activitats com l’estudi dels pacients amb artrosi i/o osteoporosi en situació de pobresa farmacèutica i la difusió dels seus resultats i el desenvolupament d’accions, adreçades a aquest target, amb les quals poder millorar la qualitat d’aquests pacients. 

En paraules del Dr. Vergésla pobresa farmacèutica és, per desgràcia, una problemàtica freqüent en els pacients amb artrosi i osteoporosi. Per això, unir forces és vital per a poder acabar amb una problemàtica tan perjudicial per les persones que pateixen aquestes malalties”. 

Per part seva, Jordi Bosch va manifestar que “dins de la nostra estratègia de relacions, és fonamental la cultura col·laborativa, i més encara entre entitats que comparteixen un mateix objectiu. Dimensionar, visibilitzar i atendre la pobresa farmacèutica en les seves diferents formes demana compartir esforços per multiplicar l’eficiència de les nostres accions“. 

Aquesta unió suposa un pas més endavant en la tasca d’aquestes tres organitzacions per la defensa dels drets dels i de les pacients a una accessibiliat plena en els tractaments necessaris per al control i cura de la seva malaltia. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pobresa Farmacèutica Zero.

Des del 2007 estem treballant per donar visibilitat a la pobresa farmacèutica a Espanya i intentem pal·liar-la amb diferents programes, ens ajudes?