Coneixent a... Valentín de Grado, Vicepresident de Banc Farmacèutic

Foto Noticia 4

Nom: Valentín José de Grado Landaluce

Edat: 65

Professió/Estudis: Farmacèutic

Anys que portes col·laborant amb Banc Farmacèutic: Des de la seva fundació l’any 2007. Per tant, 14 anys.

A què et dediques? Explica’ns una mica sobre el teu itinerari professional.

Farmacèutic d’oficina de farmàcia, totes les meves activitats professionals han estat lligades a aquest camp, essent co-titular d’una farmàcia, elaborador de fórmules magistrals, realitzant anàlisis, treballant com a Delegat de Zona electe en el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid.

Com vas arribar a BF?/Per què vas decidir començar a col·laborar?

Quan va començar la seva activitat a Madrid: un amic, que era a la seva vegada amic de les persones que estaven començat l’activitat a Madrid, em va demanar que els assessorés i els acompanyés.

Quina tasca realitzes a BF?

Sóc el Vicepresident de l’entitat.

Què és el que més t’agrada de la tasca que realitzes a BF?

Posar el meu granet de sorra per a la millora de la nostra feina. M’he ocupat de les relacions institucionals i he estat el portaveu a Madrid. Actualment col·laboro amb la resta de la Junta Directiva en la gestió i el control de l’activitat.

Com descriuries, des de la teva experiència, el valor que aporta a una farmàcia col·laborar amb BF?

Donar un aspecte solidari a la nostra professió: permet visualitzar la col·laboració de l’oficina de farmàcia amb els més desfavorits. Això sempre s’ha fet des de la farmàcia, però amb Banc Farmacèutic se li dóna molta més visibilitat pública a aquest aspecte.

Des de la teva perspectiva com a vice-president de BF, com valores l’activitat de BF en la lluita contra la pobresa farmacèutica.

A més de donar visibilitat a un problema real i que és molt sovint desconegut, sempre es pensa que la Seguretat Social ho paga tot, sobre tot per ajudar a resoldre el problema. Qui va a nosaltres ve enviat per les treballadores socials dels ambulatoris i, mentre disposem de fons, no queda desatès.

Quines característiques de BF destacaries com les més excel·lents?

L’ajuda desinteressada, la transparència, la innovació en els nostres procediments de treball.

Per a conèixer-te una mica més a fons, quines són les teves principals aficions?

Fonamentalment les relacionades amb el mar i la natura: m’agrada navegar quan puc i moltes vegades ensenyar a conèixer el mar i navegar a la gent jove que m’envolta. Ja hi ha uns quants patrons navegant que han après amb mi. També muntar en bici pel camp i sortir en moto algun dia amb els meus amics i gaudir de la carretera i de l’amistat.

Què t’agradaria aprendre?

A ser bona gent. Diuen que hi estic en camí, però em costa molt.

Què és el més esbojarrat que has fet?

Diferents activitats de risc de las quals algunes m’han causat lesions més o menys greus: escalada, esquí, pilotar una moto de carreres…

Un somni que tinguis per complir?

Fer la volta a món en vela: un somni impossible.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pobresa Farmacèutica Zero.

Des del 2007 estem treballant per donar visibilitat a la pobresa farmacèutica a Espanya i intentem pal·liar-la amb diferents programes, ens ajudes?