Campanya de Medicaments Solidaris

La Campanya de Medicaments Solidaris té lloc un dia a l’any (la propera serà el 4 de març de 2017) i l’objectiu és recollir medicaments nous que no requereixin prescripció mèdica per donar a les entitats assistencials amb les que col·labora Banc Farmacèutic. Únicament es recullen els medicaments sense prescripció mèdica que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços per cobrir necessitats concretes i reals de les persones sense recursos.

La Campanya de Medicaments Solidaris té lloc a les farmàcies que voluntàriament s’inscriuen. Els farmacèutics compten amb l’ajuda dels voluntaris de Banc Farmacèutic que estan el dia de la Jornada a les farmàcies informant als ciutadans. El farmacèutic participa sense fins lucratius a través del donatiu que lliurement fan a Banc Farmacèutic un cop finalitzada la Jornada. És un gest solidari i també un exemple de sensibilització amb els problemes socials del nostre país.

Com funciona?

  • Cada una de les entitats assistencials amb les que col·laborem elabora un llistat amb la previsió de medicaments que necessitarà durant un any.
  • Banc Farmacèutic assigna cada un dels llistats de les entitats assistencials a una o varies farmàcies participants, seguint un criteri de proximitat.
  • Cada farmàcia rep el llistat amb els medicaments que sol·licita l’entitat, material divulgatiu i les armilles pels voluntaris.
  • El dia de la Campanya de Medicaments, els voluntaris de Banc Farmacèutic conviden als ciutadans que entren a la farmàcia a participar comprant algun medicament del llistat.
  • Durant la setmana següent, les entitats assistencials passen a recollir els medicaments recaptats per les farmàcies assignades.

Com pots participar?

Fes-te voluntari

Els farmacèutics compten amb l’ajuda dels voluntaris que informen de la iniciativa a tots aquells que acudeixen a la farmàcia el dia assenyalat. Suma’t i fes que la teva ajuda sumi.

Inscriu la teva farmàcia

Quantes més farmàcies participin, més possibilitats tindrem d’aconseguir tots els medicaments sol·licitats. Apunta’t a la Campanya i participa. Suma’t i fes que la teva ajuda sumi.

Apropa’t a la farmàcia el dia de la Campanya

Necessitem a gent compromesa com tu que acudeixi a la farmàcia el pròxim dia de la Campanya i que adquireixi un dels medicaments. Troba la teva farmàcia més propera. Suma’t i fes que la teva ajuda sumi.

La Campanya de Medicaments Solidaris, que s’organitza el mateix dia en més de 3.000 farmàcies a Itàlia i a més de 100 a Portugal, vol cobrir la necessitat de medicaments sense recepta mèdica de les persones més vulnerables de la nostra societat que són ateses per entitats assistencials.