“Nosaltres tenim una despesa farmacèutica que és inafrontable”, mare del Guillem, beneficiari del Fons Social de Medicaments

 

El Guillem va néixer amb una discapacitat i mobilitat reduïda. La seva situació necessita de molts tractaments de farmàcia i productes sanitaris per al seu benestar, què suposa això en la vostra despesa en farmàcia?

El meu fill depèn totalment de mi. Té 4 anys, però lamentablement no pot fer res per si mateix, ni tan sols menjar. Li han posat un botó gàstric perquè té els pulmons una mica afectats i ara hem de donar-li el menjar a través del botó. Pensa que fins fa poc teníem ingrés a l’hospital cada dos mesos. Ara està una mica millor. Abans sempre tenia una mica de febre, era constant, ara ja no tant, ha millorat molt. Ha guanyat pes i ha crescut.

Quin tipus d’ajuts rebeu per la situació de Guillem?

Nosaltres rebem per al Guillem un ajut de la Generalitat mensual i després dues vegades a l’any rebem una altre ajut de la Seguretat Social. Però amb això no arribem, és impossible. Després podrem demanar més ajuts puntuals quan sigui més gran com ajudes de mobilitat, cuidador, etc.

També rebem un ajut de l’ONCE per a la guarderia, que ens dóna moltíssim suport. També ens han assignat ara un pis adaptat que ens ha facilitat molt la vida.

Jo voldria no necessitar cap d’aquests ajuts i poder fer-nos càrrec nosaltres de tot. Però clar, ja comença a ser més complicat, el Guillem ja pesa uns 16 quilos. I ara sembla que m’han diagnosticat artrosis a mi, i que potser em posaran en tractament amb un medicament que crec que està exclòs.

Com vau conèixer el Fondo Social de Medicaments?

La pediatra del Guillem em va derivar a la Carlota, la treballadora social del nostre CAP de referència. Jo no coneixia el projecte, de fet no sabia ni que hi havia una treballadora social en el mateix ambulatori. Jo pensava que m’enviarien a Serveis Socials, que ja m’atenien. I quan vaig anar a veure a Carlota ens va explicar el projecte i la possibilitat de tenir aquest ajut per poder accedir als medicaments del Guillem que recollim a la farmàcia, i aquest mateix dia vam sortir de la cita amb el paper per poder recollir la medicació sense cost.

Què ha significat per vosaltres l’ajuda del projecte?

A nosaltres ens ajuda moltíssim. Pensa que només en bolquers ja tenim una despesa de més de 100 euros mensuals. Per exemple també, xeringues per a l’alimentació hem d’usar tres de grandària diferent cada dia, i ja fem el que podem i els donem més d’un ús de manera que baixi el consum setmanal. Després suma-li tota la mediació de base, més altres medicaments que ha d’anar prenent. També estan els empapadors per al llit, que segons com es trobi el meu fill pot arribar a gastar entre dos i tres al dia. I clar tot això doncs costa molt.

Per a nosaltres significa una gran ajuda. A casa només pot treballar el meu marit ja que jo haig d’estar amb Guillem. La meva filla també treballa però mitja jornada perquè estava estudiant també. Treballa en un centre atenent a nens més majors amb el mateix problema que el Guillem. A més, el meu marit és autònom i, clar, té treball avui però igual demà no. I cada vegada ens resulta més difícil arribar a final de mes. Perquè vas empenyent i empenyent, però arriba un moment que no pots.

Nosaltres tenim una despesa farmacèutica que és inafrontable. A més, el nostre és per sempre, no és que mira ara és aquesta despesa però aviat s’acaba. El nostre serà constant perquè el Guillem és petit.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.