L’ONG Banc Farmacèutic i l’Ajuntament de Cornellà del Llobregat impulsen Fons Social de Medicaments

  • La signatura d’un conveni de col·laboració entre ambdues parts ha tingut lloc el dia 24 de maig de 2017 al Consistori de la localitat.
  • Gràcies a aquest projecte, els habitants de Cornellà del Llobregat amb escassos recursos no hauran de renunciar al seu pla de medicació.

El Fons Social de Medicaments és un projecte de l’ONG Banc Farmacèutic que pretén donar una resposta a aquelles persones en situació de pobresa o risc d’exclusió social que no poden fer front a l’aportació econòmica dels tractaments de farmàcia receptats, en aquest cas a els veïns de la localitat de Cornellà del Llobregat.

El projecte del Fons Social, que es va implantar a la ciutat de Barcelona el 2015, ha establert un circuit de col·laboració entre els treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària (CAP) i les farmàcies de la localitat. D’una banda, els treballadors socials s’ocupen de seleccionar i de fer seguiment dels beneficiaris que entren en el projecte i, d’altra banda, les farmàcies s’encarreguen de dispensar la medicació sense cap cost. A final de cada mes, l’ONG fa l’abonament a les farmàcies, mitjançant transferència bancària, de les aportacions dels medicaments dispensats per les farmàcies a aquests beneficiaris.

L’associació Banc Farmacèutic té la intenció de proporcionar, a través del projecte Fons Social, sis mesos de cobertura farmacèutica prorrogable a les persones beneficiàries, d’acord amb el procediment i criteris establerts per l’Institut Català de la Salut (ICS).

A data d’avui, ja són cinc els municipis que, a més de Barcelona capital, s’han adherit a aquesta iniciativa social: Sant Adrià de Besòs, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Cornellà del Llobregat.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.