Les farmàcies amb programes de responsabilitat social atreuen nous clients més conscienciats

El passat dijous 16 octubre 2014 al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Granada va tenir lloc l’acte «La Responsabilitat social a la farmàcia, quins beneficis m’aporta?», Amb l’objectiu de promocionar les pràctiques de responsabilitat social entre els farmacèutics assistents explicant-los que a més de la satisfacció d’ajudar a altres persones, retornant part del seu benefici a la societat, poden aconseguir al mateix temps augmentar el seu negoci.

L’acte va estar presidit per Jesús Brandi, secretari de la Junta de Govern del COF de Granada, que va destacar «la importància d’unir la tasca assistencial amb la responsabilitat social». «Nosaltres, les farmàcies, formem part de la societat», va afegir.

Segons Silvia Agulló, experta en RSC, «cada vegada més, veurem com els clients tenen en compte aspectes ètics, socials i mediambientals en les seves compres». D’altra banda, «més enllà del compliment de les normes legals i la minimització de riscos i litigis de futur, la RSC aporta l’oportunitat de crear llaços de confiança amb els grups d’interès i generar col·laboracions a llarg termini». «Ni gestió sense actitud, ni actitud sense gestió», ja que la gestió de la responsabilitat social a les farmàcies s’ha de gestionar «amb cap i cor», va concloure Agulló.

Com a exemple d’accions de RSC a l’oficina de farmàcia, en l’acte es va realitzar una taula rodona sobre el cas d’èxit de la Jornada de Recollida de Medicaments, que organitza un cop l’any l’ONG Banc Farmacèutic, i que compta amb el suport de Angelini Farmacèutica com a patrocinador.

Àlex Brenchat, president de Banc Farmacèutic, va destacar que l’èxit de la Jornada de Recollida de Medicaments es deu a diversos factors: «Respon a una necessitat concreta ben identificada; és una iniciativa transparent, ja que es dóna el medicament concret en el mateix moment en què es realitza el gest solidari, i part d’una relació humana », entre voluntaris, farmàcies, entitats beneficiàries, col·laboradors, etc.

Per la seva banda, José Sánchez Morcillo, vocal del COF Granada i representant de Banc Farmacèutic a Granada, va resumir l’experiència de la Jornada, que a Granada es va celebrar per primera vegada el febrer de 2014 i va agrair la implicació del Col·legi de Farmacèutics i els seus membres en el projecte gràcies als quals «la iniciativa segueix viva tot l’any i és molt més visible».

«És trobar les fórmules per veure entre tots com donar resposta a les necessitats de persones que no poden accedir als medicaments per falta de recursos», va explicar Manuel Mingorance, llicenciat en Medicina i Cirurgia i en Estudis Eclesiàstics i director-president de Projecte Home a Granada.

Finalment, Anna Catasús, directora d’Afers Regulatoris i Relacions Institucionals de Angelini Farmacèutica, va destacar el suport de l’empresa a aquelles accions que «estiguin alineades amb els nostres valors: la responsabilitat davant pacients, consumidors i cap a la comunitat; la legalitat, la confidencialitat i la transparència, la qualitat, la protecció del medi ambient, per citar alguns ». «Per això -va puntualitzar- col·laborem amb Banc Farmacèutic i per això estem al costat de tots aquells actors del sistema que apostin per una cura de la salut responsable. Apostem pel suport i la relació amb les farmàcies, creant relacions de confiança que reverteixin en un millor servei al nostre entorn ».

 

foto granada

Farmàcia de Granada que va participar en la darrera Jornada de Recollida de Medicaments

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.