La Creu Roja de Catalunya afirma que el 32,8% de les famílies ateses té dificultats econòmiques per pagar determinats medicaments

L’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja de Catalunya ha elaborat un estudi en el que s’estudia de manera exclusiva de quina manera afecta la salut una situació de vulnerabilitat social, fruit de l’empobriment de les persones. Els resultats que es mostren són esfereïdors: el 32,8% de les famílies ateses a Creu Roja tenen dificultats econòmiques per pagar determinats medicaments.

Des de l’ONG Banc Farmacèutic seguim treballant perquè cap persona es quedi sense els medicaments que necessita. T’animem a que s’inscriguis a la nostra web www.bancofarmaceutico.es com a farmàcia, voluntari o entitat assistencial.

Compartim el testimoni de la Magarita, de 44 anys:

Fa uns anys que a la Margarita li van diagnosticar una diabetis. S’ha d’administrar insulina tres cops al dia i ha de seguir una dieta estricta per controlar el nivell de glucosa en sang. Tot i que la Seguretat Social li subvenciona la meitat del cost dels medicaments que necessita, va arribar un punt en què ja no va poder fer front a l’altre 50% i d’altres despeses més bàsiques i va optar per deixar de medicar-se en diverses ocasions. 

Amb un sou de mitja jornada de 410 euros, ha de fer front al pagament del lloguer dels subministraments de la llar, de l’alimentació familiar, de l’escola dels nens… Tal i com explica ella mateixa, en molts casos ha de triar: “o mengen els nens o em medico jo. I és clar, primer són els meus fills. Jo sé que la medicació és molt important però, si no arribes, no arribes”. Una de les vegades que va suspendre la medicació, la Margarita va haver de ser ingressada d’urgència a l’hospital amb un greu perill per a la seva vida.

Arran d’aquell episodi li van donar la baixa per incapacitat temporal, però ara ha de reprendre la feina perquè no es pot permetre estar sense treballar. Té un treball nocturn com a netejadora en un centre sanitari, però ja li han comunicat que no es poden permetre el risc de tenir-la treballant sola a la nit i que li agafi una pujada o baixada de sucre. Haurà de buscar-se una altra feina on estigui sempre acompanyada. Li agradaria trobar una altra feina, però de moment no pot deixar aquesta, ja que necessita els diners que amb prou feines li arriben per subsistir. 

Aquesta situació l’ha afectada també psicològicament: té problemes per conciliar el son i es troba més neguitosa. Tot i que creu que la seva situació no millorarà, la Margarita té ben clar què necessita: “per sortir d’aquesta situació el que necessito és una bona feina i ja està. Amb una bona feina i un salari digne, la meitat dels meus problemes desapareixerien”.

Captura de pantalla 2014-11-19 a la(s) 12.36.02

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.