Es necessiten farmàcies col·laboradores per recollir els més de 55.000 medicaments sol·licitats per entitats assistencials en la 10a Campanya de Medicaments Solidaris de l’ONG Banc Farmacèutic

 • La Campanya de Medicaments Solidaris, que se celebrarà el dissabte 4 de març de 2017, tindrà com a objectiu recollir els més de 55.000 medicaments sense prescripció mèdica sol·licitats per les entitats espanyoles per cobrir les necessitats de les persones que atenen.
 • Amb motiu del seu 10è aniversari, la iniciativa estrena el nom Campanya de Medicaments Solidaris, que substitueix el de Jornada de Recollida de Medicaments però conserva exactament el mateix funcionament de sempre.
 • Per aconseguir l’èxit de la recollida es necessita la col·laboració de més de 800 farmàcies a Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Saragossa, Lleida, Màlaga, Tarragona, Sevilla, Osca, Terol, Castelló, València, Còrdova i Cadis, províncies que aquest any cobreix la Campanya. Les farmàcies interessades en participar-hi es poden inscriure a bancofarmaceutico.es.

 

Un total de 120 entitats col·laboradores amb Banc Farmacèutic han sol·licitat més de 55.000 medicaments no subjectes a prescripció mèdica per poder atendre durant el proper any 2017 a milers de persones sense recursos o en risc d’exclusió social que són usuàries dels seus centres o serveis assistencials.

Els més de 55.000 medicaments demanats seran l’objectiu de la 10a Campanya de Medicaments Solidaris que se celebrarà el dissabte 4 de març a 15 províncies espanyoles. Enguany la Campanya estarà per primera vegada en farmàcies de Terol, Còrdova i Cadis, que se sumen a les províncies participants en d’altres edicions: Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Saragossa, Lleida, Màlaga, Tarragona, Sevilla, Osca, València i Castelló.

Aquest any s’ha optat per canviar el nom de la iniciativa solidària pel de Campanya de Medicaments Solidaris, abans coneguda com a Jornada de Recollida de Medicaments. Tot i estrenar un nou nom, la campanya conserva el mateix funcionament que ha tingut fins ara.

Per aconseguir l’èxit de la campanya i poder cobrir les necessitats de les entitats i els seus usuaris, l’ONG Banc Farmacèutic fa una crida a les farmàcies perquè s’uneixin a la 10a Campanya de Medicaments Solidaris que es celebrarà el primer dissabte del mes de març de 2017.

Durant la Campanya només es recullen aquells medicaments que han estat demanats per les entitats per focalitzar els esforços en necessitats reals i, en compliment de la llei vigent, aquests han de ser nous i comprats a la farmàcia. Entre els medicaments més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres o apòsits per al tractament de cremades.

El dia de la Campanya, les farmàcies, amb l’ajuda d’un o dos voluntaris, animaran la ciutadania a comprar els medicaments demanats per una entitat assistencial de la seva zona. Les farmàcies que participen en la Campanya de Medicaments Solidaris ho fan sense ànim de lucre fent un donatiu econòmic a l’ONG Banc Farmacèutic al finalitzar la Campanya per retornar el benefici obtingut en la venta del medicaments recollits.

En la passada edició, celebrada el 20 de febrer de 2016, es van recollir 30.000 medicaments dels 55.000 que havien sol·licitat les 120 entitats que hi van participar. La 9a edició de la Campanya de Medicaments Solidaris va comptar amb la participació de 706 farmàcies repartides per les 12 províncies que van celebrar la iniciativa solidària.

La tasca de l’ONG Banc farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració d’empreses farmacèutiques, distribuïdores i organitzacions de voluntariat, entre les que destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Per Felipe Hortelano, director general de Angelini Farmacèutica, “la col·laboració amb Banc Farmacèutic i en concret amb la Campanya de Medicaments Solidaris que se celebra cada any està en línia amb la política de RSC de la companyia per tractar-se d’un projecte a 360º, que involucra ciutadania, voluntaris, farmacèutics, entitats socials i la pròpia indústria, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels més necessitats de la nostra societat”.

Les principals institucions públiques, empreses distribuïdores, associacions farmacèutiques i organitzacions de voluntariat que donen suport a la iniciativa són el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Angelini Farmacèutica, Fedefarma, Uriach, Fundación SEUR, Alliance Healthcare, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Federación Española de Estudiantes de Farmacia, Fevocam i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

2 Respostes

  1. Maria Vazquez

   Bon dia Irene,

   Si vau participar com a voluntaries en l’edició de l’any passat, us arribarà un correu electrònic aviat convidant-vos a participar en la Campanya d’aquest any i indicant-vos els passos a seguir.

   Qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 93.321.02.44 o escribint a info@nullbancofarmaceutico.es

   Salutacions i fins aviat!

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.