“Els primers mesos en el projecte van ser com un bany de realitat”, Delia Pinin, farmacèutica col·laboradora en els projectes de Banc Farmacèutic, ens parla del Fons Social de Medicaments

Quant fa que participeu en el FSM?

Nosaltres vam ser de les primeres de Barcelona que van apostar pels projectes de Banc Farmacèutic, quan va arrancar la prova pilot del projecte a finals del 2014.

Com vau conèixer la iniciativa?

Quan participem en la Recollida de Medicaments fa dos anys, la responsable del Fons Social de Medicaments, ens ho va comentar i ens vam animar.

Havíeu detectat entre els vostres clients l’existència de casos afectats per la pobresa farmacèutica?

De vegades vénen persones a les quals no saps com ajudar i se’t trenca el cor.

Per exemple, veiem que hi ha gent gran que sí que té un problema a l’hora de pagar els medicaments, però la gent gran és tan estalviadora…Gent amb pensions molt petites i que s’ho fa com pot per pagar-ho tot.

Però jo al principi em vaig quedar sorpresa de la quantitat de gent que podia arribar a tenir problemes i que no podia accedir als medicaments. Encara que se sigui conscient de la crisi, suposo que un no s’imagina la realitat fins que la toca. Perquè per molta informació que t’arriba, si no ho vius o coneixes de primera mà, és més difícil conèixer la realitat.

Quins són els perfils d’aquestes persones?

Veiem que hi ha molts casos de persones que s’han vist molt afectades per la crisi.

Alguns són casos de persones afectades per una patologia important. Però altres casos són persones que no tenen treball i es troben en un context de pobresa que és el que els porta a estar amb depressió, ansietat i altres patologies. També es dóna el cas contrari, gent amb una patologia greu que per aquest motiu ha perdut el treball.

Aproximadament, quants clients habituals de la seva farmàcia són o han estat beneficiaris del Fons Social de Medicaments?

Els primers mesos en el projecte van ser com un bany de realitat. Hi ha hagut casos que ens han marcat, la veritat.

Hi ha beneficiaris que vénen des de lluny, jo crec que perquè participem des del principi en el projecte. Però com s’han afegit més farmàcies de la ciutat al projecte. Ara solament venen les persones que viuen al barri i que no poden costejar-se els medicaments que necessiten.

Com animaríeu a altres farmàcies a participar en aquest projecte? 

És una aportació molt senzilla, que no suposa cap problema i jo creo és molt positiva per a tots. Per a nosaltres és una experiència molt positiva i interessant.

Les persones que ajudem són gent encantadora i molt agraïda.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.