El Fons Social de Medicaments cobreix durant el 2015 la medicació a 600 pacients en situació de pobresa i exclusió social

  • El projecte va arrancar a la ciutat de Barcelona el passat mes de maig i té l’objectiu de cobrir l’aportació econòmica per la medicació prescrita a persones sense recursos, en situació de pobresa i exclusió social.
  • 75.000 euros és la quantitat destinada durant el 2015 a la cobertura del cost de la medicació prescrita a aquests pacients.

Des que es va implantar a Barcelona, el Fons Social de Medicaments ha cobert la medicació a 600 beneficiaris que no han hagut de renunciar al seu dret a la salut a causa de no poder pagar l’aportació econòmica de la medicació necessària. Durant els mesos en que ha estat en marxa el projecte, s’han cobert 75.000 euros de les aportacions econòmiques de 6.834 medicaments dispensats a pacients beneficiaris del programa.

Banc Farmacèutic compta amb la col·laboració dels treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària (CAPs) que fan una valoració i seguiment dels pacients. A data d’avui el projecte compta també amb la participació de prop de 170 farmàcies.

La tasca social que es fa a través del Fons Social de Medicaments compta amb el reconeixement de l’Institut Català de la Salut (ICS) que aquest passat mes de novembre ha signat un acord de col·laboració amb l’ONG. El projecte es vol projectar aquest any en el que entrem a d’altres poblacions i ciutats espanyoles on persones que pateixen pobresa farmacèutica no tenen les alternatives necessàries al seu abast per poder accedir a la medicació prescrita.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.