Banc Farmacèutic aposta per la promoció del voluntariat a les escoles

  • El programa “Voluntariat a les escoles” vol incentivar la implementació d’accions de voluntariat escolar a través de la seva participació en la Jornada de Recollida de Medicaments.
  • L’escola terrassenca Escola Cultura Pràctica ha estat la primera en signar un conveni de col·laboració amb Banc Farmacèutic i materialitzar el seu compromís social i solidari en la lluita contra la pobresa farmacèutica.

 

A Banc Farmacèutic estem convençuts que una actitud solidària dels joves d’avui formarà una societat millor en el futur. Amb el nostre projecte de “Voluntariat a les escoles” busquem introduir als joves en el compromís amb la societat en la qual viuen i aconseguir en ells la reflexió sobre les causes de l’exclusió i marginació social.

Col·laborant amb diversos col·legis, entre ells l’Escola de Cultura Pràctica de Terrassa, volem que els joves estiguin preparats per ajudar a persones en situacions de desavantatge social. Al mateix temps, aquests mateixos joves adquireixen, tant en les activitats de voluntariat com en aquelles dirigides a la formació del voluntari, coneixements d’alt nivell intel·lectual i professional: requisits per ser veritables protagonistes en la millora de la realitat social en la qual viuen i ser capaços de construir el món solidari que tots desitgem per al futur.

La Jornada de Recollida de Medicaments és el projecte escollit per rebre la col·laboració dels voluntaris procedents de les escoles que s’uneixin al programa. D’aquesta manera, els alumnes, familiars i personal docent del centre que vulgui, pot desenvolupar una acció de voluntariat puntual col·laborant el dia de la Jornada de Recollida de Medicaments en una de les farmàcies solidàries que hi participen. Però també podran desenvolupar una acció de voluntariat de més continuïtat.

L’Escola Pràctica de Terrassa n’és el primer exemple, després de participar diferents alumnes, pares d’alumnes i professorat de l’escola en la darrera edició de la Jornada de Recollida de Medicaments a Terrassa, Cultura Pràctica ha volgut convertir l’experiència en un voluntariat de continuïtat.

Aquesta col·laboració s’emmarca dins la filosofia del centre i la proposta del Departament d’Educació de la Generalitat de començar a treballar el servei comunitari durant l’ESO, que serà obligatòria a partir del curs 2019-2020. El Departament promou que els centres vagin incloent aquest tipus de programes abans que siguin obligatoris i ho potencia concedint Títols d’Innovació Pedagògica als centres i als docents; l’Escola Cultura Pràctica ja ha estat reconeguda amb dos d’aquests títols.

Gràcies a la tasca voluntària dels alumnes de l’Escola Cultura Pràctica, les entitats assistencials de Terrassa i els seus voltants podran rebre en donació més medicaments nous no subjectes a prescripció mèdica procedents de la Jornada de Recollida de Medicaments per atendre a persones sense recursos de la zona.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.