Angelini i Banc Farmacèutic renoven la seva col·laboració per pal·liar la pobresa farmacèutica
Angelini Pharma España i Banc Farmacèutic han formalitzat recentment l’acord amb el què el laboratori mostra la seva confiança en l’ONG després de quasi deu anys de renovada col·laboració. L’acord arriba després d’un any marcat per la pandèmia de la COVID-19, en què les conseqüències socials de la desigualtat en l’accés als medicaments estan afectant de manera molt gravosa a la població vulnerable.
L’ONG Banc Farmacèutic ha desenvolupat un pla d’acció per atendre als més necessitats amb un desplegament de distribució de material sanitari i productes de primera necessitat sense precedents en la història de l’entitat. Amb la Campanya Solidària d’Emergència ha col·laborat amb més de 120 entitats del Tercer Sector fent-les arribar les donacions d’empreses privades i laboratoris farmacèutics, i que anaven destinades a famílies en situació de necessitat. Angelini Pharma España es va voler implicar amb nom propi en aquesta Campanya, aportant més de 15.000 unitats de gel hidroalcohòlic Amuchina, que els propis treballadors van ajudar a distribuir en una acció corporativa solidària.
L’aportació d’Angelini Pharma España ajuda a sostenir els programes d’atenció per pal·liar la pobresa farmacèutica que Banc Farmacèutic ja té en marxa a Catalunya, Aragó i Madrid. Gràcies a aquesta col·laboració, el Fons Social de Medicaments s’implementarà al llarg de 2021 en les províncies de Girona, Tarragona, Terol i Osca, en les que ja està molt avançat l’inici de l’activitat. En paraules d’Olga Insua, Country Manager d’Angelini Pharma España, “a Angelini Pharma evolucionem i innovem constantment per millorar la qualitat de vida dels pacients i la cura de les persones. Creixem conjuntament amb els nostres partners, basant la nostra col·laboració en allò que ens defineix: integritat, coratge i passió. Per això recolzem, un any més, a Banc Farmacèutic per lluitar plegats contra la pobresa farmacèutica i que, mitjançant la tasca de l’ONG de referència en farmàcia, les persones més vulnerables tinguis accés a la seva medicació“.
La pobresa farmacèutica, que afecta a Espanya al 3% de la població, segons xifres oficials del Baròmetre Sanitari del CIS 2018, dificulta l’accés als medicaments a més de 1,4 milions de persones, que no poden fer front al co-pagament per motius econòmics. Tots els indicadors dels estudis independents que analitzen les conseqüències socials de la pandèmia de la COVID-19 coincideixen en evidenciar la repercusió negativa del nivell de pobresa en les taxes de contagi, dificultant encara més la inclusió social de la població vulnerable. Segons Àlex Brenchat, President de Banc Farmacèutic, “aquest acord de col·laboració és especialment valorat per nosaltres perquè veiem que, any rere any, compartim els mateixos valors, el mateix desig d’ajudar les persones i de ser un element clau en la societat per fer front a la realitat de la pobresa farmacèutica“.