Un centenar d’entitats assistencials de tota Espanya demanen més de 27.000 medicaments a l’ONG Banc Farmacèutic

L’ONG Banc Farmacèutic organitza la 8a Jornada de Recollida de Medicaments que se celebrarà simultàniament a Espanya, Itàlia i Portugal el dissabte 14 de febrer del 2015 per recollir els medicaments que han sol·licitat les entitats assistencials.

Els més de 27.000 medicaments sense prescripció mèdica comandes per les 104 entitats assistencials amb les que col·labora l’ONG Banc Farmacèutic servirien per atendre durant el 2015 a milers de persones sense recursos que acudeixen als locals aquestes entitats: persones sense sostre, famílies desfavorides amb nens, drogodependents i malalts psíquics, entre d’altres.

Entre els medicaments més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres o apòsits per al tractament de cremades.

Per aconseguir-los, l’ONG Banc Farmacèutic fa una crida a les farmàcies perquè s’uneixin a la 8a Jornada de Recollida de Medicaments que se celebrarà el dissabte 14 de febrer del 2015 a Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Badajoz, Sevilla, Tarragona i Lleida.

El dia de la Jornada, les farmàcies participants tindran un llistat dels medicaments sol·licitats per una entitat assistencial de la seva zona i, amb l’ajuda d’un o dos voluntaris, animaran els ciutadans a comprar els medicaments comandes en benefici d’aquells que no poden fer-ho. Les farmàcies que participen a la Jornada de Recollida de Medicaments ho fan sense ànim de lucre fent un donatiu econòmic a l’ONG Banc Farmacèutic en finalitzar la Jornada per tornar el benefici obtingut en la venda dels medicaments recollits.

És important destacar que únicament es recullen els medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen esforços en cobrir necessitats reals i concretes de les persones sense recursos o en situació d’exclusió social. Així mateix, en compliment de la legislació vigent, els medicaments que es recullen no són usats sinó que són comprats pels ciutadans a les farmàcies que participen en la Jornada.

La tasca de l’ONG Banc farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració any rere any amb organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, entre les que destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Felipe Hortelano, director general d’Angelini Farmacèutica, subratlla que “Angelini, com a empresa responsable amb el seu entorn i amb la societat, està compromesa amb aquelles accions que suposen una millora de la qualitat de vida de tots aquells que la componen, en aquest cas el compromís, en col·laboració amb Banc Farmacèutic, és amb aquelles persones que es troben en situació d’exclusió social i pobresa i que tenen dificultats d’accés als medicaments que necessiten “.

L’any passat es van recollir més de 22.000 medicaments en les més de 450 farmàcies que van participar en la Jornada de Recollida de Medicaments. Les farmàcies interessades a participar aquest any poden inscriure al web www.bancofarmaceutico.es!

Imagen Flyer català 2015

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.