Un centenar d’entitats assistencials d’arreu d’Espanya sol·liciten més de 42.000 medicaments sense prescripció mèdica a Banc Farmacèutic

 

  • L’ONG Banc Farmacèutic ja prepara la 9a Jornada de Recollida de Medicaments que es celebrarà el dissabte 20 de febrer de 2016, amb l’objectiu de recollir els medicaments que han demanat les entitats per atendre als usuaris sense recursos o en situació d’exclusió social.
  • Per aconseguir l’èxit de la recollida es necessita la col·laboració de més de 600 farmàcies presents a les 12 províncies on té lloc la iniciativa solidària. Les farmàcies interessades en participar-hi es poden inscriure a bancofarmaceutico.es.

Un total de 111 entitats col·laboradores amb Banc Farmacèutic han sol·licitat més de 42.000 medicaments no subjectes a prescripció mèdica per poder atendre durant el proper any 2016 a milers de persones sense recursos o en risc d’exclusió social que són usuàries dels seus centres o serveis assistencials.

Els més de 42.000 medicaments demanats seran l’objectiu de la 9a edició de la Jornada de Recollida de Medicaments que se celebrarà el dissabte 20 de febrer a 12 províncies espanyoles. Enguany la Jornada estarà per primera vegada en farmàcies de Castelló, València i Osca que se sumen a les províncies participants en edicions anteriors: Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Saragossa, Lleida, Màlaga, Tarragona i Sevilla.

Per aconseguir l’èxit de la recollida i poder cobrir les necessitats de les entitats i els seus usuaris, l’ONG Banc Farmacèutic fa una crida a les farmàcies perquè s’uneixin a la 9a Jornada de Recollida de Medicaments que es celebrarà el tercer dissabte de febrer.

Durant la Jornada de Recollida només es recullen aquells medicaments que han estat demanats per les entitats per focalitzar els esforços en necessitats reals i, en compliment de la llei vigent, aquests han de ser nous i comprats a la farmàcia. Entre els medicaments més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres o apòsits pel tractament de cremades.

El dia de la Jornada, les farmàcies, amb l’ajuda d’un o dos voluntaris, animaran els ciutadans a comprar els medicaments demanats per una entitat assistencial de la seva zona. Les farmàcies que participen en la Jornada de Recollida de Medicaments ho fan sense ànim de lucre fent un donatiu econòmic a l’ONG Banc Farmacèutic al finalitzar la Jornada per retornar el benefici obtingut en la venta del medicaments recollits.

L’any passat es van recollir 28.000 medicaments dels 34.312 que havien sol·licitat les 108 entitats que hi van participar. La 8a edició de la Jornada de Recollida de Medicaments va comptar amb la participació de 553 farmàcies repartides per les 10 províncies que van celebrar la iniciativa solidària.

La tasca de l’ONG Banc farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració d’empreses farmacèutiques, distribuïdores i organitzacions de voluntariat, entre les que destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Per Felipe Hortelano, director general de Angelini Farmacèutica, “la col·laboració amb Banc Farmacèutic i en concret amb la Jornada de Recollida de Medicaments que se celebra cada any està en línia amb la política d’RSC de la companyia per tractar-se d’un projecte a 360º, que involucra ciutadania, voluntaris, farmacèutics, entitats socials i la pròpia indústria, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels més necessitats de la nostra societat”.

Les principals institucions públiques, empreses distribuïdores, associacions farmacèutiques i organitzacions de voluntariat que també donen suport a la iniciativa són el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fundación SEUR, Alliance Healthcare, Cofaran, Fedefarma, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Federación Española de Estudiantes de Farmacia, Fevocam i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.