Un centenar de medicaments desfinançats han pujat de preu o han desaparegut

Des de la posada en marxa per part del Govern espanyol el passat 1 de setembre de 2012 de la mesura del desfinançament de més de 400 medicaments, prop d’un centenar dels mateixos han pujat de preu o han acabat desapareixent del mercat per falta de vendes. Podeu consultar la notícia AQUI.

 

La llista de més de 400 medicaments incloia alguns d’ús comú com Almax, Pectox, Hemorrane o Fortasec, etc, medicaments, tots ells, per símptomes menors, segosnAnna Mato, i amb una “altrenativa” terapèutica al mercat.

 

Segons la Federació d’Empresaris Farmacèutics Espanyols (FEFE), fins aquest estiu han pujat de preu més de 80 medicaments. Els que més ho han fet són el Mucibron, que ha augmentat el seu preu un 199,5% i ha passat de costar 2,06 a 6,17 euros; la Cloperastina Normon (un 189% més, dels 1,73 a 5 euros); el ‘Motosol’ i el ‘Mucosan’ en xarop (un 183% més, passant dels 2,06 a 5,85 euros); el ‘Daflon’ (un 131% més, de 4,4 a 10,18 euros).

 

El desfinançament també ha estat causant de la desapirició del mercat d’una vintena de medicaments, entre ells, algunes presentacions de Biolid, Lactulosa Level, relistor o Vincaminol. Segons FEFE, això ha succeït en aquells fàrmacs o presentacions que “ja es venien poc” o que tenien un “fort competidor”.

 

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.