Trobada dels voluntaris de Banc Farmacèutic d’Andalusia

Els voluntaris del Banc Farmacèutic de Màlaga, Granada i Sevilla es van reunir el passat dilluns 19 de juny amb Jordi Bosch, director de l’ONG, i amb Marta Seda, la responsable de projectes, a Antequera per avaluar les activitats desenvolupades durant aquest curs a Andalusia .

José Sánchez Morcillo, representant i voluntari de Banc Farmacèutic a Granada des de fa més tres anys va informar sobre la seva participació en la Taula Rodona celebrada el passat dia 23 de maig a Sevilla amb títol “Model Farmacèutic d’Intervenció en l’àmbit del desenvolupament, l’ajut humanitari i l’acció social “en què va presentar els projectes de l’ONG.

Tamara Panadero, del Col·legi de Farmacèutics de Màlaga, Luis Barrionuevo, farmacèutic de Màlaga, i Manuel Valdivia i Jesús Lora, de Sevilla, van explicar la bona acollida que estan tenint activitats del Banc Farmacèutic a la seva regió, com la Campanya de Medicaments Solidaris, i van mostrar interès per acollir nous projectes, com el Fons social de Medicaments, que “ajudaran a pal·liar de forma més continuada la pobresa farmacèutica”.

Bosch i Seda van explicar precisament el funcionament d’aquest Fons Social de Medicaments, que té com a objectiu cobrir el cost dels plans de medicació d’aquelles persones que no poden pagárselos. Un projecte que porta més de dos anys a Barcelona i que ja ha ajudat a sufragar les necessitats farmacològiques a més de 1.500 persones.

Els responsables de Banc Farmacèutic també van presentar l’Observatori de la Pobresa Farmacèutica, que vol estudiar els perfils de les persones que pateixen aquest tipus de pobresa gràcies a l’estudi de les dades estadístiques obtingudes pel Fons Social de Medicaments que analitzaran diferents especialistes del món de la farmàcia, la medicina, la sociologia i el treball social. Uns estudis que ajudaran, no només a conèixer millor el perfil de les persones que pateixen de pobresa farmacèutica, sinó a pal·liar d’una manera molt més eficaç les seves necessitats.

Atès que Andalusia mostra uns índexs de pobresa més rellevants en comparació amb altres zones d’Espanya, l’ONG Banc Farmacèutic veu molt urgent obrir el projecte del Fons Social de Medicaments en aquesta comunitat. Comptar amb el suport del Servei Andalús de Salut serà indispensable per al bon funcionament del projecte.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.