Si vols ajudar, no estàs sol

La farmacèutica Montse Moral és la responsable de zona del Banc Farmacèutic a Sant Cugat del Vallès. A més, dirigeix de forma voluntària l’associació Amics de Villa Caoba que atén 120 nens de República Dominicana, col·labora amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i és membre de la Fundació Rotaria on col·labora en moltes activitats al servei de la comunitat tant local com internacional. L’entrevistem per descobrir què és el que la porta a col·laborar amb tantes ONG’s.

1.       Com vas conèixer el Banc Farmacèutic?

A través de la celebració del 5è aniversari d’aquesta ONG que es va celebrar el setembre passat al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Jo anava com a representant de la Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària (SEFAC) i em va agradar molt l’acte que es va fer, també la serietat d’aquesta ONG. Vaig pensar que hi podria col·laborar.

2.       Quins valors creus que vol transmetre?

Jo crec que vol donar un toc d’alerta a la societat. Ajuda a constatar que hi ha gent que no està coberta en aquest estat del benestar, posant el focus en llocs on normalment no mirem i en aquelles necessitats que aparentment sembla que estiguin resoltes.

3.       Què et mou a col·laborar amb el Banc Farmacèutic com a voluntària?

Tinc esperit de servei, m’agrada servir i ser útil. Vinc del món de la farmàcia i conec molta gent d’aquest sector, fet que crec que pot ser útil per la tasca d’aquesta ONG.

4.       Col·labores amb altres ONGs?

Tinc la meva pròpia associació, Amics de Villa Caoba, on atenem a 120 nens de República Dominicana; col·laboro amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i sóc membre de la Fundació Rotària. Sempre que em demanen ajuda intento col·laborar.

5.       Què reps del Banc Farmacèutic i què et mou a seguir col·laborant amb nosaltres?

La vida per a mi no te sentit si no faig alguna cosa per ajudar als altres. Necessito fer-ho! Rebo una satisfacció molt gran de veure gent feliç gràcies al meu petit gra de sorra. A més, estic aprenent una cosa molt important: que el treball en equip és indispensable i ho és especialment quan es fan coses de tipus social que ajuden a gent en situació de pobresa. De vegades ens pensem que podem arreglar el món nosaltres sols, però això no és cert, i llavors ens poden venir sentiments d’angoixa perquè no arribem a fer tot el be que voldríem. Treballar al Banc Farmacèutic m’ajuda a adonar-me de que, si vols ajudar els més pobres, no estàs sol: hi ha moltes iniciatives amb les que col·laborar. Aprenc  molt de les persones que conec fent tasques de voluntariat amb ONG’s com el Banc Farmacèutic i animo a tots els meus amics i coneguts a participar-hi.

 

Montse Moral, responsable de zona del Banc Farmacèutic a Sant Cugat

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.