Seguim treballant per fer front a la pobresa farmacèutica en tot el territori nacional

Segons l’indicador AROPEAt Risk Of Poverty and/or Exclusion, proposat per la Unió Europea, es consideren en risc de pobresa l’any 2016 totes les persones que viuen en llars amb una renda per unitat de consum inferior a 8.208,5 € € anuals, és a dir, 684 € mensuals. Això és el que es coneix com el Llindar de la Pobresa, un concepte amb el qual la majoria de persones ja estan familiaritzades. De la mateixa manera, existeixen altres conceptes relacionats amb la pobresa com són la pobresa alimentària, la pobresa infantil o la pobresa energètica, que també són vastament coneguts i sobre els quals la ciutadania en general està molt sensibilitzada.

No obstant això, existeix una realitat al nostre país que és encara molt desconeguda: la pobresa farmacèutica. Un tipus de pobresa que podria afectar potencialment a 2,2 milions de persones a Espanya i que obligaria a les persones afectades a haver de fer front a una realitat molt dolorosa: haver de triar entre menjar i medicarse.

Davant aquesta situació, Banc Farmacèutic té com a prioritat contribuir a donar notorietat i a combatre aquesta variant de pobresa a través de les seves intervencions. Amb aquest objectiu es va engegar en 2015 el Fondo Social de Medicaments, un projecte que ens ha permès finançar, des de la seva implantació i fins a mitjan 2017, més de 4.000 plans de mediació de 3.100 persones sense recursos, aportant més de 240.000 euros per combatre la pobresa farmacèutica. Resultats magnífics que no podríem haver aconseguit sense la col·laboració inestimable de les més de 300 farmàcies que ja estan adherides al nostre projecte, i la implicació del qual és essencial per al bon funcionament d’aquest.

La nostra prioritat en el curt termini és poder implantar el Fondo Social de Medicaments en tres noves comunitats autònomes en 2018: Andalusia, Aragó i Madrid. Fa molts mesos que treballem treballant amb els equips locals de Banc Farmacèutic per poder implantar-ho en aquestes comunitats autònomes i anem per molt bon camí per fer-ho realitat en 2018.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.