RTVE y RAC1 es fan ressò del Fons Social de Medicaments

Ràdio Televisió Espanyola en el seu informatiu a Catalunya i la cadena de ràdio privada catalana Rac1 s’han fet ressò aquesta passada setmana de la feina del Banc Farmacèutic i el seu Fons Social de Medicaments.

La cadena pública espanyola ha visitat el Centre de Salut CAP Casernes de Barcelona, ​​al barri de Sant Andreu i ha entrevistat Pepita Rodríguez, treballadora social i una de les impulsores d’aquest projecte, que està dirigit a sufragar les plans de medicació amb recepta mèdica d’aquells pacients que no poden pagar-s’ho i que no tenen dret a medicació gratuïta.

La televisió a la seva desconnexió a Catalunya també ha entrevistat a una de les usuàries, que ha manifestat que sense l’ajuda del Banc Farmacèutic no podria prendre la medicació que necessita i “probablement ja no seria aquí”.

També ha parlat amb Jordi Bosch, director de l’ONG, que ha apuntat com, entre els beneficiaris d’aquest projecte, “un 11% són menors de 18 anys” i com gran part de les famílies que reben aquesta ajuda “havien de triar entre menjar o medicar “.

Per Rac1 ha explicat el funcionament del fons la responsable del projecte Ana Planella, que ha manifestat la intenció que aquesta obra solidària arribi a tots els racons de Catalunya i d’Espanya.

El Banc Farmacèutic va iniciar aquest projecte el 2015 amb una prova pilot a Barcelona i en l’actualitat ja està implantat a la Ciutat Comtal i en diversos municipis de la seva àrea metropolitana. Per a aquest anys s’espera implantar a Madrid i Aragó.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.