La Jornada ha mobilitzat 223 farmàcies i 400 voluntaris de Madrid i Catalunya. S’han recollit 10.000 medicaments amb un valor total de 33.500 €, un 50 % més que en la Jornada anterior.

Malgrat la situació delicada de crisis que està travessant el col·lectiu de farmàcies i la societat en general, aquest any, la Jornada ha mobilitzat el doble de farmàcies i de voluntaris que l’any passat. Això ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració d’any rere any amb organitzacions de voluntariat, distribuïdores farmacèutiques, entitats financeres i empreses farmacèutiques entre les que destaca Angelini per la seva implicació en el projecte.

 

 – Banc Farmacèutic –l’ONG de la farmàcia- organitza el dissabte 11 de febrer, la Jornada de Recollida de Medicaments, amb el lema DÓNA UN MEDICAMENT A QUI HO NECESSITA, Madrid, Barcelona, Sabadell, Girona i Tarragona, el mateix dia que té lloc a Itàlia i Portugal.

– L’objectiu de la Jornada ha estat animar als ciutadans a que entrin a la farmàcia per a comprar algun dels 30.000 medicaments sol·licitats per 50 entitats assistencials presents al nostre país. Els ciutadans per a participar s’han dirigit a qualsevol de les farmàcies que participen en aquesta iniciativa i que es poden consultar a la web www.bancofarmaceutico.es

– Els medicaments recollits gràcies a la contribució dels ciutadans seran destinats de forma gratuïta a les entitats assistencials que atenen a unes 15.000 persones en risc de exclusió social i pobresa, l’anomena’t Quart Món.

 

L’objectiu de la iniciativa és promoure la gratuïtat de manera que les farmàcies s’uneixin als ciutadans per a millorar la salut dels més necessitats del seu barri”, afirma Àlex Brenchat, President de Banc Farmacèutic.

 

Francesc Llambí, titular de farmàcia, explica com va  viure l’anterior Jornada, “aquest tipus d’experiències són positives perquè donen una perspectiva solidària, diferent al tracte diari, i  permeten en conjunt  proveir  a un número important de centres”.

 

Al Marc Massó, voluntari del Banc Farmacèutic, li va impressionar un comentari que li va fer un ciutadà: “és important que feu aquestes coses, jo voldria que fessin això per mi”, i destaca que entén més la vida quan tracta als demés com li agradaria ser tractat.

Per a qualsevol aclariment podeu contactar amb nosaltres per telèfon o e-mail i consultar la nota i dossier de premsa a la nostra web.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.