Renoven l’acord de col·laboració amb la FEFAC, la Federació d’Associacions de Farmàcia de Catalunya

Banc Farmacèutic i la FEFAC, Federació d’Associacions de Farmàcia de Catalunya, hem renovat el nostre acord de col·laboració un any més, mitjançant el qual la federació empresarial contribuirà a difondre les activitats de l’ONG i promoure la participació de les farmàcies catalanes en les mateixes. Aquestes activitats es dirigeixen a facilitar l’accés a medicaments a persones en el nostre país en situació d’exclusió social i de pobresa.

La renovació d’aquesta col·laboració entre ambdues entitats s’emmarca en la voluntat de FEFAC de potenciar la vessant més social de les farmàcies i donar visibilitat a tot allò que ja aporten de manera individual per la seva vocació d’ajuda al pacient, però que no sempre és visible.

La principal iniciativa de Banc Farmacèutic és l’organització anual de la Jornada de Recollida de Medicaments, que el proper 14 febrer 2015 celebrarà la seva 8a edició. L’objectiu és que, a través de les farmàcies voluntàries, es recullin productes sense prescripció mèdica comprats pels usuaris perquè entitats assistencials de tot l’Estat com Càritas o Creu Roja els distribueixin entre persones sense sostre, famílies amb nens, gent gran, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

En 2014, van participar a la Jornada 450 farmàcies de tot Espanya, que van recollir uns 22.000 medicaments, un 30% més que en l’edició anterior. Aquest any, està prevista la participació de 530 farmàcies de tot Espanya, amb la finalitat d’aconseguir els més de 30.000 medicaments sol·licitats.

 

IMG_4372

Antoni Torres, president de la FEFAC, i Alex Brenchat, president de l’ONG Banc Farmacèutic

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.