RAIS Fundació, entitat assistencial que rebrà medicaments en la propera Jornada de Recollida del 2015

RAIS Fundació és una entitat d’iniciativa social d’àmbit estatal creada el 1998. El seu principal objectiu és lluitar contra l’exclusió social i donar resposta a les necessitats de les persones més desfavorides de la nostra societat. Treballen de manera activa en la Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia, Regió de Múrcia, Castella La Manxa i País Basc.

A principis de juny, dues voluntàries de l’equip de Madrid del Banc Farmacèutic van acudir a l’entitat per visitar el centre i conèixer les persones encarregades del seu funcionament. L’enfermera, Remedios Luna, les va acollir molt amablement i va ensenyar-les les instal·lacions: en un edifici nou hi ha tots els despatxos i sales polivalents, així com 8 casetes que acullen les persones sense recursos durant un temps. En una caseta de tres pisos tenen habitacions, saló, banys, cuina equipada i un jardí; i a la enfermeria guarden la medicació que donen a les persones que acullen.

En RAIS Fundació atenen principalment a persones sense llar, immigrants en situació irregular, discapacitats i persones que pateixen malalties mentals o addiccions. Cadascuna d’elles porten històries que acumulen processos difícils, bé per l’entorn que els ha tocat viure o bé per les seves característiques personals. El fet de tenir un entorn que doni suport a les capacitats de la persona i tot un camí d’acompanyament i estímuls en positiu afavoreixen la inclusió social de tots ells, segons expliquen els membres de RAIS Fundació Carmen i Silvia, les nostres voluntàries de l’equip de Madrid.

 

DSCN0331

L’enfermera del centre mostra un llistat a la Carmen i la Silvia, voluntàries del Banc Farmacèutic.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.