Participem al curs “La pobresa energètica: anàlisi i respostes a una nova prioritat social”

El passat 27 i 28 d’abril, un membre del nostre equip va assistir al curs “La pobresa energètica: anàlisi i respostes a una nova prioritat social” que va organitzar el CUIMP de Barcelona, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

El curs, dirigit per Àngels Guiteras (presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya), cercava donar llum sobre aquesta problemàtica social i plantejar solucions desenvolupades a altres països europeus, per aixó poder abordar possibles aproximacions per resoldre la pobresa energètica a Espanya.

La motivació que ha portat a Banc Farmacèutic a participar en aquest curs, que és una probemàtica que no es tracta de forma directa a la nostra entitat, era conèixer com es treballen altres tipus de pobresa per poder-hi aprendre i, així, millorar nosaltres a l’hora d’afrontar la pobresa farmacèutica.

Al llarg dels dos dies, diversos ponents nacionals i internacionals van explicar la situació de la pobresa energètica a Catalunya, Espanya i Europa. Així, es va poder saber que la pobresa energètica és una pobresa que existeix des d’abans de la crisi financera en la que, encara, Europa està sotmesa, però que des de 2008 la situació s’ha anat agravant.

A l’hora, es van abordar aquells aspectes que poden solucionar o pal·liar els efectes de la pobresa energètica, amb els testimonis del director operatiu de Rehabilitació i Millora de la Vivenda, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Josep Linares, que va explicar com les millores a la vivenda poden ajudar a reduir la factura del gas i de la llum; o dels testimonis de les portanveus de les entitats Aliança contra la Pobresa Energètica (Maria Campuzano) o de Fuel Poverty Group (Núria Salas).Elles van explicar com les mesures prevetives han resultat ser més efectives que les mesures correctives, ja que des de les seves organitzacions realitzen tallers de “comprensió de factures de llum i gas” per, així, poder adaptar la potència contractada amb les necessitats de la llar i reduir costos, entre altres activitats de formació i sensibilització.

La pobresa energètica és una problemàtica que afecta a un gran percentatge de població i que ha de ser tractat des dels òrgans legislatius de les Comunitats i de l’Estat per evitar que hagi persones que no puguin encendre la calefacció a l’hivern o no puguin encentre la llum durant la nit.

Aquest mateix reclam és el que volem llançar des de Banc Farmacèutic, per a què les autoritats competents legislin contra la pobresa farmacèutica, per a què ningú hagi d’escollir entre menjar, encendre la calefacció o prendre’s la medicació.

Si vols formar part de Banc Farmacèutic per lluitar contra la pobresa farmacèutica, descobreix tot el que pots fer unint-te a la nostra entitat.

 

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.