L’ONG Banc Farmacèutic i l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs impulsen un programa de cobertura de medicació a persones sense recursos del municipi

  • La signatura d’un conveni de col·laboració entre l’ONG i el consistori, obre les portes del projecte Fons Social de Medicaments als veïns i veïnes de Sant Adrià del Besòs.
  • El projecte, que cobreix l’aportació a la medicació receptada a persones sense recursos, s’implantarà durant aquest mes de setembre al municipi de la província de Barcelona.

Després d’estudiar amb els responsables de salut i Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs les possibilitats d’implantar el projecte a la localitat, Banc Farmacèutic ha signat un conveni de col·laboració amb el consistori que permetrà el desenvolupament del Fons Social de Medicaments. El Fons Social donarà resposta a aquelles persones en situació de pobresa o risc d’exclusió social que no poden fer front a l’aportació econòmica dels tractaments de farmàcia receptats.

El projecte que es va implantar a la ciutat de Barcelona al 2015, després d’uns mesos de prova pilot, ha establert un circuit de col·laboració entre els treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària (CAPs), que seleccionen i fan un seguiment dels beneficiaris; i les farmàcies participants, que dispensen la medicació sense cap cost. A final de cada mes, Banc Farmacèutic fa l’abonament de les aportacions dels medicaments dispensats per les farmàcies als beneficiaris del Fons Social.

D’aquesta manera, el projecte de l’ONG Banc Farmacèutic se sumarà a la resposta del consistori a les necessitats dels veïns i veïnes de Sant Adrià que es troben en situació de vulnerabilitat. Durant el primer semestre de 2016 Serveis Socials de Sant Adrià del Besòs han gestionat més de 1.000 ajuts a la població en risc d’exclusió social o situació de pobresa, per cobrir necessitats bàsiques, d’alimentació, higiene, d’habitatge, entre d’altres.

A data d’avui, Sant Adrià del Besòs i Montcada i Reixac són els primers municipis de la província de Barcelona en replicar el projecte que vol donar resposta a la pobresa farmacèutica a totes les localitats de l’estat on hi hagi necessitat.

 

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.