L’ONG Banc Farmacèutic i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona uneixen esforços en la lluita contra la pobresa farmacèutica

  • El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i Banc Farmacèutic han signat aquest dijous 21 d’abril un acord de col·laboració per fer front de manera conjunta a l’actual problemàtica social de la pobresa farmacèutica.
  • La signatura d’aquest acord de col·laboració materialitza el suport del Col·legi a la tasca social que realitza l’oenagé amb la col·laboració d’un gran nombre de farmàcies barcelonines.

 

Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), i Àlex Brenchat, president de Banc Farmacèutic,  han establert aquest dijous, amb la signatura d’un acord, un marc de col·laboració en la tasca social enfocada a pal·liar la pobresa farmacèutica a la nostra societat. L’acte ha tingut lloc a la seu del COFB a les 16.30 hores i defineix, entre d’altres accions, la col·laboració activa en la comunicació i difusió de les activitats que realitza l’oenagé en el marc de la pobresa farmacèutica.

“El Col·legi està content de poder signar aquest conveni. Reconeix una activitat duta a terme des de fa gairebé una dècada i ens ajuda en la preocupació de fer accessible el medicament”, explica Jordi de Dalmases, president del COFB.

El compromís del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona en la lluita per l’accés de tots a la medicació necessària es canalitzarà a través del suport als projectes que Banc Farmacèutic té en marxa a la província de Barcelona. Des del COFB ja fa anys que es col·labora activament amb la Jornada de Recollida de Medicaments, que té lloc un cop a l’any, amb  l’objectiu de recollir medicaments nous comprats a les farmàcies col·laboradores per destinar a entitats socials que treballen amb persones sense recursos. En la darrera edició d’aquesta iniciativa solidària, que va tenir lloc el 20 de febrer, es van recollir prop de 15.000 medicaments gràcies a la participació de més de 300 farmàcies i més de 300 voluntaris.

Un altre projecte en marxa a la ciutat de Barcelona és el Fons Social de Medicaments que cobreix l’aportació econòmica a la medicació necessària a aquelles persones en situació de pobresa i risc d’exclusió social que no poden costejar-se-la. En aquest sentit, Banc Farmacèutic ha establert un circuit entre els treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària (CAP) i farmàcies de la ciutat perquè aquests pacients no hagin de renunciar al seu dret a la salut. Durant l’any 2015 s’ha cobert a través d’aquest projecte la medicació a més de 600 persones de la nostra ciutat i a data d’avui n’hi ha més de 400 que reben aquesta ajuda.

La pobresa farmacèutica és una problemàtica social que s’ha vist agreujada els últims anys per les dures conseqüències de la crisi en la nostra societat. Segons el Baròmetre Sanitari del CIS 2013, més d’un 5% de la població espanyola va deixar de prendre algun medicament receptat perquè no tenia prou recursos per pagar-lo. En aquest sentit, Creu Roja alertava al seu Butlletí sobre Vulnerabilitat Social publicat al setembre de 2014 que un 35,1% de la població atesa havia tingut “dificultats econòmiques per cobrir despeses relacionades amb la seva salut en l’últim any”. Les dades mostren una tipologia de pobresa encara no prou visibilitzada, una pobresa que s’intenta combatre des dels projectes de Banc Farmacèutic.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.