L’ONG Banc Farmacèutic aconsegueix recollir un terç dels 60.000 Medicaments Solidaris en només 4 hores

  • A la 10a Campanya de Medicaments Solidaris que organitza l’ONG Banc Farmacèutic s’han recollit uns 20.000 medicaments dels 000 sol·licitats per més 120 entitats assistencials de tot Espanya, com Caritas o Creu Roja.
  • El valor econòmic dels medicaments recollits és de 90.000 euros. Els farmacèutics participen sense ànim de lucre en la iniciativa, fent un donatiu corresponent als beneficis obtinguts de la venda dels medicaments.
  • Al llarg de la setmana vinent aspiren arribar als 40.000 medicaments recollits donat que les farmàcies que ho desitgin poden seguir recollint els medicaments fins el divendres dia 10 de març. Les entitats assistencials podran passar a recollir els medicaments per les farmàcies a partir del 13 de març.
  • La Campanya d’enguany ha tingut lloc dissabte 4 de març a 750 farmàcies col·laboradores de les províncies de Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Sevilla, València, Terol, Castelló, Osca, Badajoz, Cádiz, Córdoba, Tarragona i Lleida amb l’ajuda de 930 voluntaris.

Barcelona, 4 de març de 2017. Gràcies a l’ajuda de 930 voluntaris i la participació de 750 farmàcies de tot el territori espanyol, enguany l’ONG Banc Farmacèutic ha recollit uns 20.000 medicaments. Aquesta xifra representa un terç dels 60.000 medicaments que les 120 entitats assistencials amb què col·labora el Banc Farmacèutic havien demanat per poder atendre les milers de persones sense recursos que acudeixen als seus centres diàriament.

El valor econòmic dels medicaments recollits ascendeix a 90.000 euros. Destaquem que els farmacèutics participen sense ànim de lucre en la iniciativa i donen els beneficis obtinguts de la venda d’aquests medicaments a l’ONG Banc Farmacèutic, que els destinarà en els diferents projectes que té en marxa en favor de les persones sense recursos i en risc d’exclusió social del nostre país.

Aquesta és la 10a edició de la Campanya de Medicaments Solidaris que celebra anualment l’ONG Banc Farmacèutic. L’objectiu és cobrir les necessitats reals i concretes de persones sense recursos de tot Espanya: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, comenta que “La Campanya de Medicaments Solidaris promou un gest de gratuïtat, on les persones participen de forma solidaria (voluntaris, farmacèutics i ciutadans): els voluntaris destinen el seu temps lliure del dissabte per participar a la Campanya, els farmacèutics participen sense ànim de lucre en fer un donatiu al Banc Farmacèutic per tornar els beneficis obtinguts i els ciutadans col·laboren comprant algun dels medicaments que es necessiten. “.

La tasca de l’ONG Banc farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració d’empreses farmacèutiques, distribuïdores i organitzacions de voluntariat, entre les que destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Per Felipe Hortelano, director general de Angelini Farmacèutica, “la col·laboració amb Banc Farmacèutic i en concret amb la Campanya de Medicaments Solidaris que se celebra cada any està en línia amb la política de RSC de la companyia per tractar-se d’un projecte a 360º, que involucra ciutadania, voluntaris, farmacèutics, entitats socials i la pròpia indústria, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels més necessitats de la nostra societat”.

Les principals institucions públiques, empreses distribuïdores, associacions farmacèutiques i organitzacions de voluntariat que també donen suport a la iniciativa són el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fundación SEUR, Alliance Healthcare, Fedefarma, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Clece, Fevocam i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.