L’ONG Banc Farmacèutic aconsegueix recollir un 80% dels 35.000 medicaments demanats per entitats assistencials d’arreu d’Espanya

Gràcies a l’ajuda de 770 voluntaris i la participació de 545 farmàcies de 10 províncies espanyoles, enguany l’ONG Banc Farmacèutic ha recollit 27.500 medicaments. Aquesta xifra representa un 80% dels 35.000 medicaments que les 108 entitats assistencials amb què col·labora el Banc Farmacèutic havien demanat per poder atendre les milers de persones sense recursos que acudeixen als seus centres diàriament.

El valor econòmic dels medicaments recollits ascendeix a 114.000 euros. Destaquem que els farmacèutics participen sense ànim de lucre en la iniciativa i dónen els beneficis obtinguts de la venda d’aquests medicaments a l’ONG Banc Farmacèutic, que els destinarà als diferents projectes que té en marxa en favor de les persones sense recursos i en risc d’exclusió social del nostre país. Enguany el donatiu dels farmacèutics al Banc Farmacèutic ha estat de 23.500 euros.

Aquesta és la 8a edició de la Jornada de Recollida de Medicaments que celebra anualment l’ONG Banc Farmacèutic. L’objectiu és cobrir les necessitats reals i concretes de persones sense recursos de tot Espanya: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, comenta que “La Jornada de Recollida de Medicaments promou un gest de gratuïtat, on les persones participen de forma solidaria (voluntaris, farmacèutics i ciutadans): els voluntaris destinen el seu temps lliure del dissabte per participar a la Jornada, els farmacèutics participen sense ànim de lucre en fer un donatiu al Banc Farmacèutic per tornar els beneficis obtinguts i els ciutadans col·laboren comprant algun dels medicaments que es necessiten”.

La tasca de l’ONG Banc Farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració any rere any d’organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, entre les que destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Felipe Hortelano, director general d’Angelini Farmacèutica, subratlla que “Angelini, com a empresa responsable amb l’entorn i amb la societat, està compromesa amb aquelles accions que suposin una millora de la qualitat de vida de tots aquells que la formen, en aquest cas el compromís, en col·laboració amb el Banc Farmacèutic, és amb aquelles persones que es troben en situació d’exclusió social i pobresa, i que tenen dificultats per accedir als medicaments que necessiten”.

farmacia tres cervello 2

Voluntaris el dia de la Jornada de Recollida de Medicaments en la Farmàcia Tres de Cervelló (Barcelona)

 

 

 

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.