L’ONG Banc Farmacèutic aconsegueix recollir 25.000 medicaments durant la Jornada de Recollida de Medicaments

  • A la 9a Jornada de Recollida de Medicaments que organitza l’ONG Banc Farmacèutic s’han recollit 25.000 medicaments dels 000 sol·licitats per més 120 entitats assistencials de tot Espanya, com Caritas o Creu Roja i en preveu recollir uns 40.000 durant la setmana.
  • El valor econòmic dels medicaments recollits és de 90.000 euros, l’any passat va ser de 100.000 Els farmacèutics participen sense ànim de lucre en la iniciativa, fent un donatiu corresponent als beneficis obtinguts de la venda dels medicaments.
  • Al llarg de la setmana vinent les farmàcies que ho desitgin poden seguir recollint els medicaments, fins el divendres dia 26 de febrer. Les entitats assistencials podran passar a recollir els medicaments per les farmàcies a partir de l’1 de març.
  • La Jornada d’enguany ha tingut lloc dissabte 20 de febrer a 720 farmàcies col·laboradores de les províncies de Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Sevilla, València, Castelló, Osca, Tarragona i Lleida amb l’ajuda de 850 voluntaris.

 

Gràcies a l’ajuda de 850 voluntaris i la participació de 720 farmàcies de tot el territori espanyol, enguany l’ONG Banc Farmacèutic ha recollit uns 25.000 medicaments (16.500 a Catalunya) i en preveu recollir al voltant d’uns 40.000 (20.000 a Catalunya) durant la setmana. La xifra d’avui representa un 50% dels 55.000 medicaments que les 120 entitats assistencials amb què col·labora el Banc Farmacèutic havien demanat per poder atendre les milers de persones sense recursos que acudeixen als seus centres diàriament.

El valor econòmic dels medicaments recollits ascendeix a 90.000 euros. Destaquem que els farmacèutics participen sense ànim de lucre en la iniciativa i dónen els beneficis obtinguts de la venda d’aquests medicaments a l’ONG Banc Farmacèutic, que els destinarà en els diferents projectes que té en marxa en favor de les persones sense recursos i en risc d’exclusió social del nostre país.

Aquesta és la 9a edició de la Jornada de Recollida de Medicaments que celebra anualment l’ONG Banc Farmacèutic. L’objectiu és cobrir les necessitats reals i concretes de persones sense recursos de tot Espanya: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, comenta que “La Jornada de Recollida de Medicaments promou un gest de gratuïtat, on les persones participen de forma solidaria (voluntaris, farmacèutics i ciutadans): els voluntaris destinen el seu temps lliure del dissabte per participar a la Jornada, els farmacèutics participen sense ànim de lucre en fer un donatiu al Banc Farmacèutic per tornar els beneficis obtinguts i els ciutadans col·laboren comprant algun dels medicaments que es necessiten. “.

La tasca de l’ONG Banc farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració d’empreses farmacèutiques, distribuïdores i organitzacions de voluntariat, entre les que destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Per Felipe Hortelano, director general de Angelini Farmacèutica, “la col·laboració amb Banc Farmacèutic i en concret amb la Jornada de Recollida de Medicaments que se celebra cada any està en línia amb la política de RSC de la companyia per tractar-se d’un projecte a 360º, que involucra ciutadania, voluntaris, farmacèutics, entitats socials i la pròpia indústria, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels més necessitats de la nostra societat”.

Les principals institucions públiques, empreses distribuïdores, associacions farmacèutiques i organitzacions de voluntariat que també donen suport a la iniciativa són el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fundación SEUR, Alliance Healthcare, Cofaran, Fedefarma, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Federación Española de Estudiantes de Farmacia, Fevocam i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.