L’Institut Català de la Salut i Banc Farmacèutic signen un conveni que reconeix la tasca social que desenvolupa l’organització en la lluita contra la pobresa farmacèutica

  • L’acord signat entre Banc Farmacèutic i l’Institut Català de la Salut (ICS) Àmbit d’Atenció Barcelona Ciutat consolida el correcte funcionament del projecte Fons Social de Medicaments a Barcelona ciutat.
  • El programa compta amb la participació dels treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària de la ciutat que fan la valoració i seguiment dels casos de beneficiaris que pateixen pobresa farmacèutica.

El Fons Social de Medicaments va arrancar a la ciutat de Barcelona el passat mes de maig i té l’objectiu de cobrir l’aportació econòmica per la medicació prescrita a persones sense recursos, en situació de pobresa i exclusió social. Banc Farmacèutic compta amb la col·laboració dels treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària (CAPs) que s’encarreguen de valorar l’adhesió dels pacients al programa seguint uns criteris establerts per l’ICS Àmbit d’Atenció Barcelona Ciutat; així com també de fer un seguiment d’aquests casos. El projecte també compta amb la participació de prop de 170 farmàcies que dispensen sense cap cost la medicació necessària als beneficiaris del Fons Social i que a final de mes reben l’abonament de Banc Farmacèutic per cobrir totes les dispensacions efectuades.

Des que es va implantar a Barcelona, el Fons Social de Medicaments ha cobert la medicació a 533 beneficiaris que no han hagut de renunciar al seu dret a la salut a causa de no poder pagar l’aportació econòmica de la medicació necessària. Aquesta tasca social és la que reconeix aquest acord entre l’ICS i Banc Farmacèutic, i que es tradueix en una ferma voluntat d’unir esforços per lluitar contra la problemàtica creixent de la pobresa farmacèutica a la nostra societat.

El Fons Social de Medicaments es vol projectar en un futur a d’altres poblacions i ciutats espanyoles on persones que pateixen pobresa farmacèutica no tenen les alternatives necessàries al seu abast per poder accedir a la medicació prescrita.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.