Les entitats assistencials són a temps d’apuntar-se a participar a la Jornada de Recollida de Medicaments per cobrir la seva necessitat de medicaments no subjectes a prescripció mèdica

 • L’ONG Banc Farmacèutic està preparant la 9ª Jornada de Recollida de Medicaments que es celebrarà el dissabte 13 de febrer de 2016, amb l’objectiu de recollir medicaments per destinar als usuaris que acudeixen a les entitats assistencials.
 • L’any passat hi van participar 103 entitats assistencials de tota Espanya com Cáritas o Creu Roja que van sol·licitar a Banc Farmacèutic més de 25.000 medicaments que no requereixen prescripció mèdica.
 • Les entitats assistencials interessades en sol·licitar medicaments hauran d’inscriure’s abans del 10 de novembre a la web www.bancofarmaceutico.es

 

Banc Farmacèutic ja ha començat a treballar en la 9ª Jornada de Recollida de Medicaments que es celebrarà el dissabte 13 de febrer de 2016 a més de 10 províncies espanyoles, i què, com cada any, recollirà els medicaments no subjectes a prescripció mèdica que necessiten cents d’entitats assistencials.

En la darrera Jornada de Recollida de Medicaments hi van participar 103 entitats assistencials, 550 farmàcies i quasi 800 voluntaris de 10 províncies espanyoles. A la jornada solidària es van recollir més de 25.000 medicaments sense prescripció mèdica per atendre les persones sense recursos que assistides per les entitats participants: persones sense sostre, famílies sense recursos, malalts psíquics, drogodependents, entre d’altres.

L’ONG Banc Farmacèutic manté obert el termini fins el proper dia 10 de novembre per a què les entitats assistencials que ho desitgin sol·licitin els medicaments no subjectes a prescripció mèdica que necessitaran per l’any 2016. Per poder participar a la Jornada de Recollida de Medicaments, les entitats assistencials han de complir els següents requisits:

 • Tenir un responsable sanitari i unes instal·lacions adequades.
 • Firmar l’Acord de Col·laboració amb Banc Farmacèutic amb el fi de garantir el bon ús dels medicaments rebuts.
 • Participar activament a la Jornada de recollida de Medicaments aportant voluntaris pel dia de la Jornada.

¿Com funciona la Jornada de Recollida de Medicaments?

 • Cada una de les entitats assistencials amb les que col·labora Banc Farmacèutic elabora un llistat amb la previsió dels medicaments que necessitarà durant un any.
 • L’ONG assigna cada un dels llistats amb els medicaments de les entitats assistencials a una o diverses farmàcies participants, seguint un criteri de proximitat.
 • Cada farmàcia rep el llistat amb els medicaments que sol·licita l’entitat, material divulgatiu de la iniciativa i les armilles per als voluntaris.
 • El dia de la Jornada de Recollida, els voluntaris de Banc Farmacèutic conviden als ciutadans que entren a la farmàcia a participar comprant algun medicament del llistat.
 • Durant la setmana següent, les entitats assistencials passen a recollir els medicaments recaptats per les farmàcies assignades.

La Jornada de Recollida té lloc a les farmàcies que voluntàriament s’inscriuen per participar en la iniciativa solidària i els farmacèutics compten amb l’ajuda dels voluntaris que estan el dia de la Jornada a les farmàcies informant els ciutadans. El farmacèutic participa sense fins lucratius amb la realització d’un donatiu a Banc Farmacèutic corresponent als beneficis obtinguts un cop finalitzada la Jornada.

Els medicaments no subjectes a prescripció mèdica més sol·licitats per les entitats assistencials són antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia.

És important destacar que a la Jornada de recollida de Medicaments només es recullen els medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços en cobrir necessitats reals i concretes de les persones sense recursos o en situació de risc d’exclusió social.

La feina de Banc Farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració cada any amb organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, entre les que destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte.

Banc Farmacèutic convida a totes les entitats assistencials que treballen amb persones amb risc d’exclusió social i pobresa, les atenen en matèria solidària i, a més, compleixen amb els requisits anteriorment mencionats; a posar-se en contacte amb l’organització escrivint a info@nullbancofarmaceutico.es o trucant al telèfon 933210244.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.