Les entitats assistencials ja han recollit els medicaments de la Campanya de Medicaments Solidaris

Les gairebé 130 entitats socials col·laboradores amb Banc Farmacèutic beneficiàries de la Campanya de Medicaments Solidaris han estat aquests dies acudint a les farmàcies participants per recollir els medicaments aconseguits durant la jornada solidària.

Aquestes entitats treballen amb persones en risc d’exclusió social i situació de pobresa, com ara Càritas o Creu Roja i aquests fàrmacs els permetran atendre correctament als seus usuaris durant el proper anys.

Els més de 36.000 medicaments que es va aconseguir recollir gràcies a la col·laboració de les entitats, farmàcies, voluntaris, institucions i empreses arribaran als usuaris sense recursos a través dels centres i serveis assistencials d’aquestes entitats col·laboradores. Els beneficiaris d’aquests medicaments no subjectes a prescripció mèdica recollits són persones sense sostre, famílies sense recursos, malalts psíquics, drogodependents, entre d’altres.

És important destacar que únicament es recullen els medicaments sense recepta que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços en cobrir necessitats reals i concretes. Així mateix, subratllar que en compliment de la legislació vigent, els medicaments que es recullen no són usats, sinó que són comprats pels ciutadans en les farmàcies que participen en la Campanya. A més a més, són medicaments sense recepta.

La tasca de l’ONG Banc farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració any rere any amb organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, entre les quals destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Felipe Hortelano, director general d’Angelini Farmacèutica, subratlla que “lamentablement ha aparegut un nou fenomen social que és la pobresa farmacèutica. Angelini, com a empresa responsable i compromesa amb la societat, no pot mantenir-se al marge d’aquest fet. És per això que reafirmem la nostra col·laboració amb Banc Farmacèutic donant suport aquelles accions que permetin l’accés als medicaments a les persones que es troben en situació d’exclusió social i pobresa “.

Les principals institucions públiques, empreses distribuïdores, associacions farmacèutiques i organitzacions de voluntariat que també donen suport a la iniciativa són el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, ​​Fundació SEUR, Alliance Healthcare, Cofaran, Fedefarma, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Federació Espanyola d’Estudiants de Farmàcia, Fevocam i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.