La tasca social de Banc Farmacèutic premiada per l’Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

  • La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya reconeix el compromís de l’ONG en la lluita contra la pobresa farmacèutica
  • Els premis es van entregar el passat dilluns 18 de gener a la Sessió Extraordinària del Curs 2016 de la Reial Acadèmia

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya ha atorgat aquest any a l’ONG Banc Farmacèutic el premi de Federació Farmacèutica en reconeixement de la seva tasca social en la lluita contra la pobresa farmacèutica. El premi va ser entregat a l’ONG durant la Sessió Extraordinària Inaugural del Curs 2016, celebrada el dilluns 18 de gener al saló d’actes de la Reial Acadèmia a Barcelona.

D’aquesta manera, l’Acadèmia reconeix, a través del premi de Federació Farmacèutica, a l’ONG la seva tasca social a través del seus projectes per l’accés de tots a la medicació necessària. El projecte Jornada de Recollida de Medicaments celebrarà aquest any la seva novena edició recollint medicaments arreu d’Espanya per destinar a persones sense recursos que acudeixen a entitats assistencials. D’altra banda, al 2015 es va implantar a Barcelona el projecte Fons Social de Medicaments que, en col·laboració amb els centres de salut, cobreix l’aportació econòmica de la medicació a persones que no poden costejar-se-la. A més a més, l’organització també va arrencar aquest any passat el projecte Productes Solidaris que recapta diners per la lluita contra la pobresa farmacèutica a través de la venta de productes solidaris als mostradors de les farmàcies.

El president de Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, encarregat de recollir el premi, va agrir el reconeixement de la Reial Acadèmia i la Federació Farmacèutica i va recordar que “la pobresa farmacèutica afecta a molta més gent de la què ens pensem i comporta un empitjorament clar de la salut de les persones”.

Al mateix acte, la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya va concedir el premi Consell de COF de Catalunya a Antonio Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac). L’Acadèmia també ha reconegut la tasca d’Aprofarm (Associació Professional Independent de Farmacèutics Formuladors) que va rebre el XIX Premi de la RAFC.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.