La tasca de l’ONG Banc Farmacèutic, reconeguda a la II Àgora ciutadana de la Barcelona Social

L’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva és un espai compartit entre l’Ajuntament de Barcelona i la societat civil per a la inclusió social, en el qual hi forma part la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). El passat 27 de novembre del 2014 van organitzar la II Àgora Ciutadana de la Barcelona Social a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.

En l’acte es va fer un reconeixement a les més de 100.000 persones voluntàries i compromeses socialment amb la ciutat de Barcelona que actuen a través d’organitzacions socials. L’ONG Banc Farmacèutic, amb la M. Mercè Garrigosa com a responsable de la província de Barcelona, va ser una de les entitats reconegudes per l’Alcalde Trias, qui va presidir l’acte. Es va posar de manifest l’aportació a la ciutat de les persones que conformen la Barcelona social des de diferents àmbits de treball (major qualitat de vida i cohesió social, millor benestar emocional i de salut, entre d’altres) i reconèixer la tasca que les entitats socials de l’Acord Ciutadà realitzen diàriament per canalitzar el compromís ciutadà i promoure el voluntariat social, i la seva contribució per aconseguir una ciutadania més activa, compromesa, informada, demòcrata, tolerant i solidària.

Recordem que la finalitat de l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva és incrementar el capital social de la ciutat, és a dir, la seva capacitat d’organització i actuació conjunta. I ho fa mitjançant la promoció de la cooperació i l’articulació de xarxes d’acció per avançar en la construcció plural i democràtica d’un bé comú primordial: la inclusió social.

15927973021_85c223c62b_c

La M. Mercè Garrigosa, en l’acte de la II Àgora Ciutadana de la Barcelona Social

 

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.