La pobresa farmacèutica, reconeguda en el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa 2017

El passat 17 d’octubre de 2017, l’ONG Banc Farmacèutic vam tenir l’honor d’assistir i realitzar una xerrada sobre la pobresa farmacèutica al Saló d’Actes Ernest Lluch del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat de Madrid.

A la Jornada commemorativa del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, organitzada per la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat en col·laboració amb la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (EAPN) es van debatre les metes i objectius estratègics en les polítiques contra la pobresa i l’exclusió social.

En les ponències van assistir els responsables d’UNICEF, parlant de la pobresa infantil i especial referència a les famílies monoparentals, de Fundació Accenture, parlant de la RSE i contractació laboral de persones en exclusió social, així com responsables d’Associacions de lluita a la pobresa energètica i de gènere. Ha estat el primer any que s’ha parlat també de la pobresa farmacèutica i de la mà de Jordi Bosch, director de l’ONG, s’han abordat qüestions relacionades amb aquesta.

Creiem que és el primer pas per un reconeixement d’aquest nou tipus de pobresa, una desconeguda realitat a la qual s’enfronten 2,2 milions de persones a Espanya, és a dir, el 4% de la població.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.