La Hermandad el Refugio de Saragossa s’uneix a participar per primera vegada en la Jornada de Recollida de Medicaments

La Hermandad el Refugio de Saragossa s’uneix a participar per primera vegada a la Jornada de Recollida de Medicaments que organitzem des de l’ONG Banc Farmacèutic el proper 14 de febrer del 2015. La Hermandad és una entitat assistencial que, sense ànim de lucre, desenvolupa diverses obres socials per atendre els més de 1.500 indigents, fonamentalment homes i cada vegada més joves, que necessiten ajuden.

Disposen d’una Àrea d’Estada, que roman oberta els 365 dies de l’any, i que compta amb un Servei d’informació i Acollida, un Servei d’Allotjament i un Servei d’Higiene on se’ls renta la roba que porten i se’ls arregla al taller de Costura. A més imparteixen cursos de llengua espanyola a aquells immigrants que tenen necessitat d’aprendre l’idioma, amb l’objectiu d’afavorir la seva integració. Finalment, compten amb una consulta mèdica, formada per un gran equip de voluntaris: 29 metges, així com 13 enfermers i una auxiliar de clínica.

Entre els diversos premis que ha rebut aquesta entitat, destaquem el Premi Aragó 2012 (màxim guardó que es lliura des del Govern Aragonès), rebut a causa de “la seva entrega, des de la seva fundació en 1642, en l’atenció de les necessitats físiques i anímiques de persones sense recursos, a les quals se’ls proporciona sostre, menjar o atenció mèdica, com un acte d’amor i respecte inalienable a tot ésser humà, sense exclusió de cap tipus, i amb una especial dedicació a la infància “. En 2013, l’Excma. Diputació Provincial de Saragossa li va concedir el seu màxim guardó, la medalla d’Or de Santa Isabel de Portugal.

Tota la seva activitat és possible gràcies a la Comunitat de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, a una reduïda plantilla de treballadors de la Germandat i a les persones voluntàries que ajuden a les diferents àrees del centre.

Amb aquesta són ja 3 les entitats assistencials que s’uneixen a participar a la propera Jornada de Recollida de Medicaments a la ciutat de Saragossa. Esperem que s’uneixin moltes farmàcies el proper 14 de febrer de 2015 per que ningú es quedi sense els medicaments que necessita.

foto del refugio

Imatge de l’enfermeria de la Hermandad el Refugio de Saragossa

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.