La Fundació Ordesa aposta per ajudar els malalts de pobresa més petits

  • Amb la concessió d’un ajut de 5.000 euros, la Fundació Ordesa farà possible que moltes famílies en situació de vulnerabilitat de la nostra societat puguin fer front al cost de la medicació dels seus fills i filles.
  • Banc Farmacèutic va ser convidat a presentar el seu projecte en l’acte de recepció de les ajudes que va tenir lloc a Barcelona el passat 22 de novembre.
  • El projecte Fons Social de Medicaments serà el mitjà per arribar a aquests infants que pateixen malalties agudes, de llarga durada o cròniques, en un context familiar de risc d’exclusió social o pobresa.

El Fons Social de Medicaments és un projecte que es va implantar a la ciutat de Barcelona al març de l’any passat i que té l’objectiu de cobrir el cost de la medicació prescrita a persones que no poden afrontar-lo. A partir d’un circuït de col·laboració entre els treballadors socials dels Centres Ambulatoris, que fan l’alta i el seguiment dels pacients; i les farmàcies, que dispensen la medicació que cobreix Banc Farmacèutic; el projecte permet que moltes persones no hagin de renunciar a la medicació que necessiten per falta de recursos. En aquest context d’emergència social, són moltes les famílies que es troben amb moltíssimes dificultats per no deixar de donar la medicació als més petits de casa. Menors amb patologies diverses que viuen en un context de vulnerabilitat.

La subvenció que la Fundació Ordesa ha concedit a Banc Farmacèutic es destinarà a ajudar aquestes famílies amb petits malalts de pobresa a través del projecte Fons Social de Medicaments. És gràcies a ajudes com aquesta que des de Banc Farmacèutic treballa dia a dia per pal·liar la pobresa farmacèutica.

La Fundació Ordesa

Fundació Ordesa és una institució que té com a finalitat fundacional la promoció de la millora de les condicions de vida, nutrició i salut infantil, principalment dels nounats, els lactants i els nens en els seus primers anys de vida. A tal fi, entre els objectius prioritaris de Fundació Ordesa es troba el finançament i promoció, mitjançant la concessió d’ajudes directes a projectes destinats a la població infantil sense recursos i/o afectades pel subdesenvolupament soci-econòmic, que aportin una millor qualitat de vida i un desenvolupament humà digne a la infància.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.