“La donació de la Jornada ens permet assegurar les millors cures i la complimentació del tractament farmacològic, el que contribueix a la cura de les persones i la seva millora de la qualitat de vida”

Quin és l’àmbit d’actuació social de RAIS Fundación?

A RAIS Fundación tenim diferents programes per atendre a persones en situació d’exclusió social. El nostre principal objectiu és lluitar contra l’exclusió social i donar resposta a les necessitats de les persones més desfavorides, especialment de les persones sense llar.

Quantes persones l’any acudeixen a la vostra entitat a Madrid per rebre atenció?

Els programes que es beneficien de la col·laboració amb Banc Farmacèutic són el Centre Obert Peñuelas i el Centre d’Acollida “Carmen Sacristán”. Al Centre Abierto Peñuelas, on les persones en situació de carrer poden pernoctar, dutxar-se, rentar la roba, passar el dia i reben atenció sanitària bàsica dispensada per l’infermer del centre; s’han atès aquest any 1.050 persones.

Al Centre d’Acollida “Carmen Sacristán” desenvolupem un programa per persones sense sostre dependents, convalescents i de cures pal·liatives, que ha atès aquest any a data d’avui 82 persones; i un programa de Reinserció de Patologia Dual, que ha atès aquest any 20 persones amb problemes d’addicció combinats amb trastorn mental.

Quantes de les persones que assistiu als vostres centres tenen dificultats per pagar-se la medicació que necessiten? Per quin motiu no poden costejar-se-la?

Són dades variables, però podem dir que tenim un 30% de les persones del programa de patologia dual, un 70% al programa de persones dependents i un 80% al Centre Obert que no poden pagar-se la medicació. Les causes són, fonamentalment, la carència de recursos econòmics, simplement no tenen diners per la medicació. Tenim casos de persones estrangeres sense targeta sanitària, en els que encara es fa més complicada la situació per aconseguir medicaments. I també hi ha alguns medicaments que no entren en la Seguretat Social i són cars.

Com us ajuda la donació de medicaments que rebeu a través de la vostra participació a la Jornada de Recollida de Medicaments?

La donació de medicaments no subjectes a prescripció mèdica i material de cures que rebem gràcies a la Jornada de Recollida de Medicaments és molt important per nosaltres. És el que ens permet accedir a medicaments i materials de cura per atendre a totes les persones que ho sol·liciten.

Hi ha dos exemples clars: persones indocumentades, que no tenen accés a la Seguretat Social, molt malaltes i que necessiten cures diàries. I persones que sí que tenen accés a la Seguretat Social però que no disposen de cap ingrés econòmic i pateixen malalties cròniques, per les que necessiten medicació per llargs períodes.

En ambdós casos, la donació de la Jornada ens permet assegurar les millors cures i la complimentació del tractament farmacològic, el que contribueix a la cura de les persones i la seva millora de la qualitat de vida.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.