La col·laboració entre l’Administració, l’empresa privada i les entitats socials per acabar amb la pobresa farmacéutica

  • La pobresa farmacèutica afecta cada dia a més gent corrent. El perfil d’aquesta pobresa és el d’un home o dona d’entre 50 i 60 anys, nacional i en situació d’atur.
  • El Banc Farmacèutic és una ONG que es dedica a cobrir les necessitats de les persones que no poden pagar-se la medicació que necessiten.
  • El Model del Banc Farmacèutic coordina recursos de l’Administració pública, l’empresa privada i les entitats socials per lluitar contra la pobresa farmacèutica.

La pobresa farmacèutica és un problema cada vegada més alarmant. “És difícil escollir entre menjar o medicarse i actualment hi ha moltes persones que es troben en aquesta situació”, va confirmar aquest dissabte 13 de maig al Centre Cívic Cotxeres de Sants Jordi Bosch, director de l’ONG Banc Farmacèutic, a la taula rodona “La persona al centre: amb l’audàcia del realisme” en el fòrum de diàleg PuntBCN.

Banc Farmacèutic dedica la seva tasca precisament a lluitar contra aquesta pobresa, col·laborant, tal com va destacar Montse Mesas, delegada social del Grup Clece, “amb l’administració pública, l’empresa i les entitats socials”.

La importància de “l’accés a la salut, el treball i l’habitatge és fonamental per al desenvolupament total de les persones”, va assegurar Pilar Solanas, directora del programa de Salut de l’Ajuntament de Bacelona, ​​perquè la persona té moltes necessitats i, tal com assegurava el títol de la conferència, “ha d’estar en el centre”. Però, va dir Solanas, “no només és crucial els diners, sinó tot el que hi ha al voltant de la persona”.

Però treballar amb persones és difícil, o almenys així ho va assegurar Mesas que va dir que “cal saber potenciar el valor de cada un”. Per això en el Grup Clece, va afirmar el seu representant, “participem sobretot amb accions i no tant amb diners”.

Així, el Banc Farmacèutic té com a objectiu la persona en la seva totalitat i no només vol donar una ajuda concreta per cobrir una necessitat farmacològica. Precisament, a través d’aquesta cobertura vol entaular una relació humana més profunda “que arribi a cobrir tots els aspectes de la vida “, ha destacat Jordi Bosch.

Perquè per al Banc Farmacèutic, va dir Pepita Rodriguez, ex responsable de l’Àrea de Treball Social de Barcelona, ​​és molt important la col·laboració entre l’administració, l’empresa i el Tercer Sector, “ja que sols podem poques coses, però en coordinació amb altres podem fer projectes molt grans “.

PuntBCN és un fòrum de diàleg que se celebra per segon any consecutiu i que té com a objectiu establir a diferents persones de diferents àmbits i ideologies per buscar solucions als problemes més crucials d’aquesta societat. Un punt de trobada que en aquesta edició s’ha titulat com “El diàleg és la relació amb l’altre, sigui qui sigui”.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.