La campanya “Caramels que poden salvar vides” recapta amb èxit 4.000 euros per destinar a cobrir la medicació a persones que no poden pagar-la

  • La campanya “Caramels que poden salvar vides” es va engegar el passat mes de juliol gracies al patrocini de la Fundació Caixa d’Enginyers i la logística de Fundación SEUR.
  • Els diners recaptats aniran destinats al projecte Fons Social de Medicaments que, en col·laboració amb els centres de salut i les farmàcies participants, garanteix l’accés a la medicació prescrita a pacients en situació actual de pobresa.

Els 4.000 euros recollits amb la venta de pots de caramels solidaris es destinaran al projecte Fons Social de Medicaments de Banc Farmacèutic que, a punt de complir un any al territori barceloní, treballa per assegurar la medicació prescrita a aquelles persones que no poden costejar-se-la.

La campanya de Productes Solidaris “Caramels que poden salvar vides” es va engegar a finals del mes de juliol i gràcies a la participació de les farmàcies catalanes. A meitat d’octubre ja s’havien aconseguit els objectius marcats, 2.000 pots de caramels venuts als mostradors de les farmàcies i 4.000 euros recaptats per destinar a la lluita contra la pobresa farmacèutica.

El Fons Social de Medicaments

Gràcies a la participació de les farmàcies i dels ciutadans què han col·laborat en la campanya, podem seguir unint esforços per garantir l’accés a la medicació necessària a través del projecte Fons Social de Medicaments.

El projecte, que es va engegar a la ciutat de Barcelona al gener de 2015, ha ajudat i segueix ajudant a 482 beneficiaris i compta amb la participació de 168 farmàcies participants. En col·laboració amb els centres de salut (CAPs), on els treballadors socials seleccionen els beneficiaris, i les farmàcies, que dispensen sense cost els medicaments coberts pel Fons Social de Medicaments; Banc Farmacèutic treballa per garantir el dret de tothom a accedir a la medicació necessària. Aquesta iniciativa està oberta a totes les farmàcies que hi vulguin participar.

Banc Farmacèutic

A més del Fons Social de Medicaments i d’altres projectes, l’ONG Banc Farmacèutic organitza anualment la Jornada de Recollida de Medicaments en diferents punts d’Espanya gràcies a l’estreta col·laboració amb organitzacions de voluntariat, farmàcies, entitats assistencials, ciutadania i empreses del sector farmacèutic. Els medicaments recollits en la Jornada de Recollida de Medicaments no són usats sinó que són comprats pels ciutadans el mateix dia de la Jornada. Només es recullen aquells medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, d’aquesta manera es focalitzen els esforços en cobrir necessitats reals i concretes de les persones sense recursos. En la darrera edició, gràcies a un gran èxit de participació es va recaptar el 80% dels 35.000 medicaments que les entitats requerien, amb valor de 114.000 euros.

Aquesta iniciativa no hagués estat possible sense el patrocini de la Fundació Caixa d’Enginyers que, creada el 2011, té l’objectiu de reforçar i vehicular l’acció social de l’Entitat i optimitzar l’eficiència dels seus recursos; i la logística de Fundación SEUR, que contribueix des de 2004 a l’impuls de projectes solidaris i des de llavors ha aconseguit donar més de 2.300.000 euros a fins humanitaris dirigits a un total de 342.888 beneficiaris.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.