Herències intestades del Ministerio de Economía ajuden als projectes de Banc Farmacèutic que lluiten contra la pobresa farmacèutica

  • 4.650 euros és la quantitat rebuda d’herències percebudes pel Ministerio de Economía a la província de Barcelona durant l’any 2014.
  • Aquesta ajuda ha contribuït al desenvolupament dels projectes de l’ONG per lluitar contra la pobresa farmacèutica, com és el cas del Fons Social de Medicaments que cobreix la medicació necessària a aquelles persones que no poden pagar-la.

Aquesta ajuda atorgada a diferents entitats del territori català prové del patrimoni i estalvis de persones que al morir no deixen successors ni testament. Aquests estalvis i patrimoni passen a ser herències intestades, sent el govern espanyol l’hereu. L’òrgan competent que s’encarrega del repartiment d’aquestes herències a Catalunya és la Junta Distribuïdora d’Herències, que vetlla perquè els béns heretats es destinin a entitats sense ànim de lucre i que la seva seu estigui tan a prop com sigui del lloc on residia el difunt.

Amb les herències del darrer any 2014, l’òrgan encarregat de convertir aquests diners en ajudes a entitats sense ànim de lucre, ha decidit apostar per la lluita contra la pobresa farmacèutica amb la concessió d’aquesta subvenció de 4.650 euros.

Gràcies a ajudes com aquestes, Banc Farmacèutic pot seguir unint esforços en la tasca d’assegurar l’accessibilitat de tots a la medicació necessària. Durant l’any 2014, el projecte de la Jornada de Recollida de Medicaments, que dóna medicaments a entitats assistencials per l’atenció dels seus usuaris sense recursos, va permetre distribuir més de 21.000 medicaments entre les entitats participants. D’altra banda, a finals de 2014 neix el projecte Fons Social de Medicaments que té com a objectiu donar accés a la medicació prescrita a aquelles persones que no poden costejar-se-la. El projecte, implantat a Barcelona i amb prospecció d’afinar-se progressivament a les ciutats i pobles d’arreu d’Espanya, a dia d’avui ha cobert prop de 7.000 medicaments prescrits a més de 500 pacients sense recursos de la ciutat de Barcelona.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.