Granollers s’uneix al Fons Social de Medicaments de l’ONG Banc Farmacèutic

  • L’Ajuntament de Granollers es mostra molt interessat en el projecte del Fons Social de Medicaments perquè cap persona de la seva localitat es quedi sense els medicaments que necessita.
  • La signatura d’un conveni de col·laboració entre ambdues parts ha tingut lloc el dia 22 de maig de 2017 al Consistori de la localitat.

Després de diverses reunions amb els responsables de Salut i Serveis Socials de l’Ajuntament de Granollers, s’ha implantat el projecte del Fons Social de Medicaments en aquesta localitat catalana.

El conveni de col·laboració signat entre ambdues parts garanteix que aquelles persones del municipi que es trobin en situació de pobresa o risc d’exclusió social no hauran de renunciar als seus tractaments farmacològics per qüestions socioeconòmiques.

El projecte del Fons Social de Medicaments, que es va implantar a la ciutat de Barcelona fa més de dos anys, estableix un circuit de col·laboració entre els treballadors socials dels Centres d’Atenció Primària (CAP) i les farmàcies de la localitat. D’una banda, els treballadors socials s’ocupen de seleccionar i de fer seguiment dels beneficiaris que entren en el projecte i, d’altra banda, les farmàcies s’encarreguen de dispensar la medicació als mateixos sense cap cost. A final de cada mes, l’ONG fa l’abonament a les farmàcies, mitjançant transferència bancària, de les aportacions dels medicaments dispensats per les farmàcies.

És important remarcar que els criteris per acceptar beneficiaris en el projecte estan establerts per l’Institut Català de la Salut (ICS). A data d’avui, ja són sis els municipis que, a més de Barcelona capital, s’han adherit a aquesta iniciativa social: Sant Adrià de Besòs, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà del Llobregat i finalment Granollers. Esperem seguir ampliant el projecte a diferents localitats de la geografia catalana.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.