Fons Social de Medicaments, un nou projecte de Banc Farmacèutic

El passat 26 de març, vam presentar a INFARMA el nostre nou projecte anomenat Fons Social de Medicaments. L’objectiu d’aquest projecte és pagar la medicació a aquells pacients que, per la seva situació socioeconòmica, no se’ls poden pagar. El projecte no cerca substituir el dret a la salut que té tot ciutadà del territori espanyol, pel que Banc Farmacèutic solsament cobreix les despeses del copagament farmacèutic quan la medicació està subjecte a un pla de medicació subvencionat, o al total del cost si és medicació sense subvenció estatal.

Aquest projecte es troba en fase pilot i es desenvoluparà a la ciutat de Barcelona. Un cop el projecte estigui desenvolupat i funcionant a la ciutat Comptal, serà moment d’ampliar-lo a aquells municipis on hagi una necessitat i interès per part de les autoritats sanitàries.

Banc Farmacèutic ha desenvolupat aquest projecte com a resposta a una necessitat que es mostrava patent a la ciutat de Barcelona. Un percentatge considerable dels malalts que visitaven els centres d’atenció primària no es prenia la medicació o alterava les dosis de presa degut a una falta de fons que no els permetia adquirir la medicació (encara que estigués subvencionada en gran part per l’estat).

Així doncs, aquest projecte treballa en col·laboració estreta amb els serveis de Treball Social dels Centres d’Atenció Primària, que són els que realitzen la selecció de beneficiaris, acord amb uns criteris objectius establerts per la Conselleria de Salut. Els beneficiaris admesos al projecte, després d’introduir les seves dades personals i farmacèutiques en una plataforma informàtica desenvolupada ad hoc per Banc Farmacèutic, es dirigeixen a qualsevol de les farmàcies col·laboradores en el projecte per recollir la seva medicació sense cost. Posteriorment, Banc Farmacèutic abona el cost total del copagament farmacèutic que tindria que haber abonat el beneficiari a la farmàcia.

Gràcies a la presentació que vam realitzar a INFARMA, diversos mitjans especialitzats i de tirada nacional ja ens han donat difusió.

Acta Sanitaria, 26/03/2015

El Farmacéutico, 26/03/2015

La Vanguardia, 26/03/2015

Si ho prefereixes, pots escoltar l’entrevista que ens van fer al programa Esto me suena, las tardes con Ciudadano García de RNE. (Minut 28:00)

Si tens una oficina de farmàcia a la ciutat de Barcelona i vols participar en aquest projecte, posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic i t’informarem de com entrar a formar part de la nostra xarxa de farmàcies col·laboradores.

Si formes part d’una empresa i estàs interessat en el nostre projecte, i vols convertir-te en el nostre mecenes, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per a què poguem explicar-te les diferents formes de col·laboració.

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.