“Estem buscant voluntaris que vulguin dedicar el seu temps de forma regular al suport a la gestió dels projectes”, M. Mercè Garrigosa, Coordinadora de la Jornada de Recollida de Medicaments a la província de Barcelona

Des de quan col·labores amb BF i com vas conèixer BF? 

Des dels seus inicis. La meva filla va ser una de les sòcies fundadores i vaig conèixer el projecte per ella. Vaig començar l’any 2007 com a voluntària puntual i amb els anys he anat col·laborant cada vegada amb més tasques.

Des de fa uns anys ets Coordinadora de la Jornada de Recollida de Medicaments a la província de Barcelona, quines son les principals tasques que duus a terme? 

La feina constant és donar a conèixer el projecte a entitats i farmàcies noves per anar-nos expandint i cuidar les que ja són col·laboradores habituals, sempre ajudada pels voluntaris de l’equip de Barcelona. Sobretot hem de mantenir la relació i visitar les entitats per saber bé què fan i si tenen responsable sanitari. Els mesos previs a la Jornada hi ha molta feina de coordinació de tots els participants (farmàcies, entitats i voluntaris) perquè la iniciativa sigui tot un èxit.

Sabem que a BF hi ha nous projectes en marxa, quines són les necessitats que teniu durant l’any de voluntariat? 

La feina de la Jornada de Recollida de Medicaments es concentra entre els mesos de Novembre i Març, més o menys, però els voluntaris que volen estar actius tot l’any poden fer altres tasques, com per exemple ajudar en tasques administratives, visitar farmàcies que ja tenim o farmàcies noves per explicar-los altres projectes que tenim en marxa. Aquestes feines de suport són molt necessàries per ajudar a garantir el funcionament del projecte Fons Social de Medicaments, que és un projecte de continuïtat durant tot l’any. A l’equip de Banc Farmacèutic actualment estem buscant voluntaris que vulguin dedicar el seu temps de forma regular al suport a la gestió dels projectes.

Què t’aporta el voluntariat a BF i en general? 

Des de molt jove he fet diferents voluntariats, fins i tot vaig fer un curs a la Fundació Pere Tarrés, però el que té d’afegit ser voluntària de BF és que m’aporta satisfacció en sentir-me útil al poder ajudar a persones vulnerables per la seva situació de malaltia i per la seva situació socioeconòmica.

Què els hi diries a altres persones per animar-les a provar una experiència de voluntariat? 

Que en un mon cada vegada més caòtic, violent i amb tensions i interessos comercials de tots tipus, ser voluntari et fa créixer com a persona, i només dedicant una petita part del teu temps, reps molt a canvi, sense esperar-ho.

 

Deixar un comentari

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal·li una cookie en el meu navegador.